Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Opozicione stranke okupljene oko protesta “Srbija protiv nasilja” nadomak su dogovora oko jedne liste i nastupa na parlamentarnim, beogradskim i pokrajinskim izborima, saznaje Nova.rs. Prema našim informacijama, stranka Zajedno Nebojše Zelenovića ustupila je “svoja” tri mandata u prvih 71 ostatku opozicije, koji su raspodelom pripali Demokratskoj stranci.

Tako će prvi kandidat za poslanika stranke Zajedno biti 72. na listi. Zauzvrat će dobiti i dodatna dva mandata, pa će imati kandidate na listi od 72. do 76 mesta.

Prema našim informacijama, ovim dogovorom zadovoljne su i demokrate, navelo je više naših sagovornika. Oni će tako, u prvih 71, imati devet, umesto prvobitno predloženih šest mesta na listi. Isto toliko imaće i SRCE Zdravka Ponoša.

Da bi bio jasniji raspored, u prvih 71 blok oko SSP-a i Zeleno-levog fronta imaće 31 kandidata za poslanike, savez NSP Miroslava Aleksića i Ekološkog ustanka Aleksandra Jovanovića Ćute 22, dok će DS i Ponoš imati ukupno 18.

Partije ovog dela opozicija inače intenzivno pregovaraju i o ostalim nivoima izbora, koji će prema najavama biti održani 17. decembra.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da izbore mora da raspiše najkasnije 2. novembra.

Osim parlamentarnih izbora, izvesno je da će biti održani i beogradski i pokrajinski izbori, a građani će na birališta izaći i u još 66 lokalnih samouprava.

BONUS VIDEO Opozicija sa protesta u Beogradu poručuje ostajemo posvećeni jednoj listi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare