Aleksandar Šapić Foto:Beoinfo

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić najavio je danas da će u Višnjičkoj banji u narednom periodu početi izgradnja osnovne škole i vrtića, kao i da će se proširiti ulica Slanački put. I sve bi bilo u redu da fotografije navodnog projekta nisu preuzete sa američkog sajta koji pored škole predviđa izgradnju i, između ostalog, terena za bejzbol.

„To će biti moderna škola. Sledeće godine ulazi u plan i program Grada Beograda i po nekoj dinamici godinu dana će trajati izrada projektne dokumentacije i svih dozvola. Očekujemo da krajem sledeće godine krene da se gradi, a možda ćemo već 2025. ili početkom 2026. godine ovde imati zaista veliku školu“, rekao je Šapić novinarima u Višnjičkoj banji.

PROČITAJTE JOŠ

Kako je naveo, u planu je da počne izgradnja i vrtića, koji će moći da pohađa 270 dece, a nalaziće se pored škole.

„Takođe 2024. godine ulazi u plan Grada Beograda. I tu smo skroz čisti sa imovinom, ulazi se u izradu projektne dokumentacije. Odluku smo doneli, novac smo obezbedili, ostaje da to realizujemo“, rekao je on.

Čini se da Šapić planira da realizuje projekat koji je do detalja osmišljen, ali ne za teritoriju Srbije.

Naime, fotografije projekta navodne škole koju planira da gradi u Višnjičkoj banji, a koje su danas bile izložene pored njega, odnose se na projekat „Skyline High School„, organizacije pod imenom „Granite School District„. Projekat je već započet, i to u Sjedinjenim Američkim Državama.

Foto:gsdfuture.org

Na sajtu pomenute organizacije moguće je videti fotografije radova, krov je već završen, a o svakom sledećem koraku izgradnje lako je informisati se jer se iz meseca u mesec napredak projekta ažurira. U okviru ovog projekta je planirana izgradnja i terena za softbol, bejzbol, tenis i fudbal.

Da li je Šapić i to planirao, ili se radi o „slučajnom“ propustu, bilo bi dobro saznati uskoro.

Foto:gsdfuture.org

Interesantno je i napomenuti da je na slikama originalnog projekta jasno naznačeno „Performing arts“ na zgradi škole, dok je za potrebe domaće verzije taj natpis jednostavno – prectan crvenom bojom.

Foto:Beoinfo

BONUS VIDEO: Šapić: Nije tačno da Beograd ima 5.000 beskućnika – kapaciteti za smeštaj nikad nisu puni

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare