Rada Trajković i Aleksandar Vučić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs/TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova i savetnica kosovskog ministra Nenada Rašića Rada Trajković istakla je večeras da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "svojom netolerancijom, ali i totalitarizmom" od Srbije napravio "zemlju jednoumlja".

Trajković je navela da je Vučić skoro sve ljude u Srbiji zastrašio i ućutkao raznoraznim nemoralnim metodama.

„Tako da kada sada neko (poput mene) iskaže kritičko mišljenje, on veruje da neko ‘od spolja’ mora da stoji iza njega. On je prosto izgubio osećaj i razumevanje za ljude koji su nezavisni i misle svojom glavom“, rekla je Trajković za portal Nova.rs.

„I to nažalost pokazuje u kom stanju je srpska demokratija danas“, dodala je još Trajković za naš portal.

Podsetimo, ranije večeras je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svom video obraćanju na Instagramu napao Radu Trajković targetirajući je kao „zapadnog agenta“.

„Zapadni agent Rada Trajković kaže da tražim aboliciju za svoju porodicu, a ne spas za srpski narod na Kosovu. Laže, kao i svi oni u Skupštini koji su govorili sve one besmislice. Brani me taman kao i moji koalicioni partneri. Zato narode samo da imate u vidu da je moja porodica ovde, ostaće u Srbiji, kao i ja“, rekao je Vučić u obraćanju odgovarajući na današnju izjavu Rade Trajković.

Rada Trajković je ranije danas rekla za Danas da Aleksandar Vučić pokušava, u stvari, da kroz projekat približavanja američkoj administraciji, skine svu moguću odgovornost sa svoje porodice i najbližih saradnika iz kriminalnog miljea, kao što su Zvonko Veselinović i Milan Radoičić.

To definitivno govori, dodaje ona, da Vučić traži amnestiju za svoju porodicu, sebe, kao i klana oko sebe – za ono što bi trebalo da uradi – saglasi se sa francusko-nemačkim predlogom za rešenje kosovskog pitanja.

***

BONUS VIDEO – Branko Miljuš i Miodrag Gavrilović o evropskom predlogu nakon Skupštine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare