Opštiniski odbor PUPS, Negotin PUPS Negotin
Foto: PUPS Negotin

Izborni štab Patrije ujedinjenih penzionera Srbije ( PUPS) Negotin saopštio je da je izložen" beskrupuloznoj opstrukciji, pravnom nasilju, sramnoj krađi i falsifikatima od strane nadležnih organa uprave" pred predstojeće lokalne izbore zakazane za 17. oktobar. Oni tvrde da je neko zloupotrebio njihovih 245 potpisa i pripisao ih drugoj stranci.

Naime, u saopštenju Izbornog štaba PUPS Negotin koji je nosilac Izborne liste „PUPS – Milan Krkobabić“ za lokalne izbore Skupštine opštine Negotin navodi se da su od 18. septembra do danas „neprimerenom brutalnom krađom 245 Izjava birača o podržavanju izborne liste PUPS-a falsifikovanjem, prema nezvaničnom obaveštenju nadležnih, prešle na druge izborne liste sprečavajući kandidaturu PUPS-a“.

Navode i da su pravovremeno obaveštavali javnost putem pisanih medija i portala o nizu „nečasnih radnji i postupaka nadležnih organa i čelnih ljudi opštine Negotin“ koje su preduzimane posebno prema PUPS-u i najstarijim građanima te opštine, a  koje „onemogućavaju i pokušavaju da spreče njihovu kandidaturu na lokalnim izborima.

Napominjujući da su ukazali na, kako tvrde,nepravilnosti i kriminalne radnje u predizbornim aktivnostima od strane lokalnih političkih moćnika, Izborni štab PUP-a će protiv „neprofesionalnih organa opštinske uprave“, podneti krivične prijave nadležnim institucijama.

BONUS VIDEO: Nebojša Zelenović odbio predlog Đilasa i Lutovca o zajedničkoj listi za Beograd

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare