Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Protest protiv nasilja počeo je večeras u Gornjem Milanovcu od 20 časova na trgu Kneza Mihaila u centru te opštine. Kako navode naši sagovornici u građane se "puca nasiljem" više od deset godina. Nestručnošću, bahatim ponašanjem, gaženjem osnovnih moralnih načela i brojnim drugim (ne)delima.

Prisutnim građanima se obratio Viktor Marković, član sjajne ekipe „NJuz Neta“.

„Drago mi je što su Milanovčani održali duh protesta i što nisu odustali. Na tome sam im veoma zahvalan“, kaže Viktor Marković za Nova.rs.

Prema njegovoj oceni i dalje se oseća nezadovoljstvo u narodu, čemu svedoči činjenica da su građani svake sedmice na ulicama brojnih gradova širom naše zemlje.

Upitan da prokomentariše „politička talasanja“ na opozicionoj sceni Viktor odgovara da je u poslednjih par sedmica pratio samo naslove, budući da je na letnjoj pauzi sa svojom ekipom.

„Video sam za, navodno, cepanje Narodne stranke, ali ne bih davao precizne komentare. Međutim, činjenica je da to nije dobro. Nadam se da će prestati da se razilaze u stavovima. Naravno, mislim na kompletnu opoziciju“, kaže naš sagovornik.

Izrazio je uverenje da će se lideri opozicionih partija ujediniti kako bi se izborili za pravdu i pravo.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Komentarišući izbore koje je onomad najavio sa svojih televizija predsednik Aleksandar Vučić, Viktor kaže:

„Dakle, ponavljam, opozicija mora delovati iz jednog tabora. To je moje mišljenje. Bilo je istovetno i za pređašnje izbore. Iskreno se nadam da će to uraditi“, smatra Viktor Marković.

Upitan da li će doskorašnji lider SNS razdvojiti lokalne od parlamentarnih i beogradskih izbora, kako su zahtevali predstavnici opzicionih partija, Viktor apsolutno ne veruje u to. Odlučiće, baš onako – kako njemu ide „na ruku“. Prokomentarisao je i brojnost građana za skupove protiv nasilja.

„Mnogo se priča i o tome da je opalo interesovanje za proteste, ali meni to nije bitno. Čovek koji ode sa protesta nije neko drugi. To je i dalje nezadovoljna osoba i žitelj ove zemlje“, zaključio je Viktor Marković za Nova.rs. podsetivši da je vreme godišnjih odmora te da ne treba meriti brojnost.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

„Motiva za proteste, kao legitiman mehanizam, ima na pretek. Ubojiti pucnji u Ribnikaru i Duboni su kap koja je prelila čašu“, ocenjuje za naš portal Damir Agović, jedan od organizatora okupljanja u Gornjem Milanovcu.

„Pucnji iliti nasilja u proteklih deset godina ima u svakoj životnoj sferi. Nemo smo okretali glavu na goruće probleme, a vlast je uvek nalazila krivca u nekom drugom. Bez obzira da je, kako su rekli, strani ili unutrašnji neprijatelj. Ali samo „nije bila“ njihova odgovornost“, kaže Agović.

I za mene je protest izliv emocija protiv bahaćenja, gaženja osnovnih moralnih načela, skupštinskog i funkcionerskog bezobrazluka, nepismenosti i nestručnosti na delu, dodaje Damir Agović.

„Mislim da je vreme da se konačno stane na put svemu tome. Došao je momenat za jedan reset, prihvatanja odgovornosti i sklanjanje svih onih koji su doprineli ovakvom stanju. I na samom kraju treba ih procesuirati“, stava je Damir Agović.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Čini mi se da, ako nastavimo ovim putem, moraćemo svi kolektivno da se vratimo u prvi razred osnovne škole i naučimo šta je kompas, jer smo ga odavno izgubili, zaključio je Damir Agović za Nova.rs.

I večeras u Gornjem Milanovcu ponovljeni zahtevi svima dobro poznati. Građani su tražili ukidanje dve televizije sa nacionalnim frekvencijama koje promovišu blud i nemoral Pink i Happy, smenu članova REM-a, rukovodstva RTS, gašenje tabloida koji promovišu nasilje, kao i ostavke ministra policije Bratislava Gašića i direktora BIA, Aleksandra Vulina.
***

BONUS VIDEO – Opozicija saopštila plan za 15. protest „Srbija protiv nasilja“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare