Foto: N1

Član Nadzornog odbora za izbornu kampanju Skupštine Srbije Slobodan Prvanović ponovo je zatražio reakciju ovog tela nakon gostovanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića na TV Hepi.

„Smatram da je Odbor dužan da hitno reaguje povodom današnjeg nastupanja Predsednika Republike Aleksandra Vučića. Naime, što se tiče današnjeg nastupanja bez ikakve dileme Aleksandar Vučić je nastupao kao Predsednik Republike, tako je unapred najavljen, tako je predstavljen i tako je na kraju emisije i odjavljen, a on nije napomenuo da ne nastupa kao Predsednik Republike“, stoji u saopštenju Prvanovića.

Dodaje da se je predsednik Republike i u ovom svom nastupanju bavio političkom agitacijom u korist jedne, a protiv nekih drugih političkih opcija.

„Predlažem Nadzornom odboru da preduzme sledeće mere u pravcu obezbeđivanja regularnosti izborne kampanje da izdamo saopštenje gde ovakvo postupanje Predsednika Republike najoštrije osuđujemo, a njega pozivamo da se od takvog ponašanja u narednom periodu uzdrži“, stoji u saopštenju, prenosi N1.

Pročitajte još

Prvanović je dodao da Odbor treba da pošalje dopis Vrhovnom javnom tužilaštvu sa zahtevom da pokrene postupak „radi ustanovljavanja krivične odgovornosti Predsednika Republike, a u vezi sa kršenjem odredbi Ustava i zakona kojima se regulišu uloga, ovlašćenja i prava Predsednika Reublike“.

Takođe, zalaže se da Odbor uputi dopis Agenciji za sprečavanje korupcije sa pozivom da zauzmu stav povodom ovog događaja i pokrenu postupak u skladu sa svojim nadležnostima.

Od Nadzornog odbora je zahtevao i insistirao da se o ovim predlozima izjasni.

„Podsećam vas da svaki član Odbora ima pravo da iznese predloge, a da Odbor o tome mora da se izjasni. Ne sporim pravo članovima Odbora da predlože i izjašnjavanje o osnovanosti mojih predloga, ali smatram da je obavezno, i na tome insistiram, izjašnjavanje Odbora i o samim mojim predlozima“, istakao je Prvanović.

BONUS VIDEO Koliko je bizarna predizborna kampanja u Srbiji? 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar