Nadzorni odbor za izbornu kampanju odbacio je kao neosnovan predlog člana ovog tela Slobodana Prvanovića da se osudi zloupotreba položaja od strane predsednika Republike zbog funkcionerske kampanje, saopštio je Prvanović.

Prvanović je naveo da je pet članova ovog Nadzornog odbora smatralo da je njegov predlog neosnovan, tri da je osnovan, dok je dvoje bilo uzdržano.

„Uprkos tome što sam kolegama rekao šta je gospodin Vučić izjavio, a mislim na to da je rekao kako je predsednik svih građana, kako učestvuje u kampanji i kako podržava jednu političku opciju, kolege su smatrale da je moj predlog neosnovan“, naveo je on, prenosi N1.

Prvanović je zatražio od ovog tela da osudi zloupotrebu položaja od strane Predsednika Republike, da se uputi zahtev Tužilaštvu da pokrene postupak u skladu sa nadležnostima i da se pozove Agencija za sprečavanje korupcije da zauzme stav.

On je ovo tražio nakon gostovanja predsednika Republike u emisiji Hit-tvit na TV Pink.

„Aleksandar Vučić je najavljen kao Predsednik Republike, pri čemu on nije napomenuo da u emisiji ne nastupa kao Predsednik Republike već u svojstvu građanina, člana stranke ili političara. U toku emisije se sam pozivao na to da je predsednik. Predsednik Republike Aleksandar Vučić je eksplicitno naveo da učestvuje u izbornoj kampanji, podržavajući jednu izbornu listu, čime je razvejao sve sumnje, ako je sumnja uopšte i postojala, da se bavi ogoljenom političkom agitacijom sa mesta Predsednika Republike“, stoji u sopštenju Prvanovića.

Dodao je da se Vučić bavio pitanjima koja nemaju nikakve veze sa ovlašćenjima Predsednika Republike.

„Ovo gostovanje se ni na koji način ne može smatrati podnošenjem izveštaja o radu Predsednika Republike, pri čemu se bavio i skandalozno prizemnom ličnom diskvalifikacijom političkih protivnika“, naveo je Prvanović.

BONUS VIDEO: „Vučić prekršio više zakona i Ustav“: Slobodan Prvanović o nastupu predsednika u Smederevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar