Foto: Ivan Dinić/Nova S

Član Nadzornog odbora Skupštine Srbije za izbornu kampanju Slobodan Prvanović ocenio je danas da je "nastup" predsednika Srbije Aleksandra Vučića na vojnom aerodromu u Batajnici, gde je prisustvovao predstavljanju novog naoružanja Vojske Srbije, "ništa drugo nego funkcionerska kampanja".

Prvanović je u dopisu članovima Nadzornog odbora zatražio da to telo osudi „zloupotrbu položaja i kršenje zakona od strane Aleksandra Vučića“.

„Nema nikakve dileme oko toga da je Aleksandar Vučić nastupao kao predsednik Srbije. Nema nikakve dileme oko toga da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić bavio političkom agitacijom i to onom najprizemnijom koja se oslanja na vređanje političkih neistomišljenika“, naveo je Prvanović.

Naglasio je i da je predsedniku Srbije zakonom zabranjeno da se bavi političkom agitacijom.

Pročitajte još

„Smatram da je ovaj nastup predsednika Srbije Aleksandra Vučića neprihvatljiva zloupotreba položaja i mislim da, kao Nadzorni odbor, moramo hitno i oštro da reagujemo“, ocenio je Prvanović.

Zatražio je da Nadzorni odbor izda saopštenje u kojem se osuđuje takvo ponašanje predsednika Srbije i poziva da se uzdrži od takvog ponašanja u narednom periodu.

Prvanović je zatražio i da se uputi dopis Vrhovnom javnom tužilaštvu sa zahtevom da pokrene postupak radi ustanovljavanja krivične odgovornosti predsednika Srbije, kao i dopis Agenciji za sprečavanje korupcije da pokrene postupak u skladu sa svojim nadležnostima.

BONUS VIDEO Nedeljkov o izbornoj kampanji: Primetna velika neravnopravnost, građani nemaju poverenje u institucije koje bi trebalo da ih zaštite

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare