Incident u Sapcu i Ana Brnabic
Incident u Šapcu i Ana Brnabić Foto:ATAImages/Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je nakon današnjih blokada u Srbiji da je to "neviđena destrukcija i fašizam", a onda je još građanima koji su danas blokirali puteve zapretila krivičnim prijavama. Međutim, premijerka je ostala nema na snimke nasilja u Šapcu, a nije rekla ni da li će odgovarati policajac koji je devojku bacio preko bankine.

Premijerka Srbije je za Tanjug navela da će država podneti krivične prijave protiv ljudi koji su, kako to tvrdi, „maltretirali, vređali i tukli sugrađane i pripadnike MUP-a“.

„Ovakvu destrukciju i fašizam, gde vam govore gde smete i gde ne smete i kada smete da idete, to Srbija još nije videla“, rekla je Brnabićka za Tanjug.

Međutim, dok premijerka Srbije preti krivičnim prijavama ljudima koji su izrazili svoj bunt i nezadovoljstvo zbog spornih zakona o referendumu i narodnoj incijativi i eksproprijaciji i blokirali puteve, Brnabić nijednom rečju nije osudila napade huligana na mirne građane na protestu. Predsednica Vlade Srbije nije objasnila da li će ova država krivične prijave podneti protiv maskiranih grupa nasilnika i huligana koji su tukli mirne građane ili osobe koja je bagerom krenula na demonstrante.

Od premijerke Srbije ostali smo uskraćeni za odgovore da li će i pojedini pripadnici MUP-a da odgovaraju za postupanje tokom blokada, poput bacanja devojke preko bankine, kao i zašto policija nije reagovala kada su nasilni batinaši sa motkama tukli ljude u Šapcu i po čijem naređenju.

Premijerka je i večeras nastavila sa napadima na pojedine medije u Srbiji navodeći da oni „čitav dan podržavaju proteste i govore gde treba da se ide“. Ovim putem premijerka bi mogla da pita i svoje predstavnike SNS-a, koji su ranije večeras bili na auto-putu kod Sava centra u pokušaju da probiju blokadu zajedno sa „naprednjacima iz Trgovišta“, kako su se njihovi predstavnici odnosili prema predstavnicima medija dok su se sukobljavali i gurali sa okupljenim demonstrantima, a čemu je naša ekipa svedočila na licu mesta. Jedan od tih predstavnika SNS-a je tako branio jednom snimatelju da ga snima, iako je bio vidno obeležen prslukom na kojem je pisalo „PRESS“.

Bonus video – Sukob demonstranata i pripadnika SNS

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare