Zdravko Ponoš Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Zdravko Ponoš, predsednik Srbija Centra, istakao je, gostujući na KTV iz Zrenjanina da je SNS počeo da krade ove izbore još od momenta kad su prethodni završeni, saopštila je ta stranka.

„Ovo što se sad kupuju glasovi kroz ove ‘helikopterske’ pare i funkcionersku kampanju, to je krađa koja ne može da se spreči na dan izbora. To je korupcija, a ovoj vlasti je korupcija krvotok“, kazao je Ponoš.

Ponoš kaže da opozicija, kad preuzme vlast, prvu stvar koju mora da uradi je da dovede u red institucije – „pravosuđe i policija su potpuno nefunkcionalni i prioritet je da se to dovede u red“, prenosi N1.

Ponoš je istakao i da je glavni cilj programa koalicije Srbija protiv nasilja uspostavljanje normalnosti u društvu.

„To znači da se rešimo onoga što sada dominira, a to su nesigurnost, neizvesnost i nepravda. Da znate da kad zaradite neku penziju da vam je neće oduzeti, smanjiti. Da vas neće otpustiti sa posla samo zato što ne glasate za vlast. Da ne zavisite od nečije dobre volje, nego od vas. To je ono za šta se zalažemo. Da bi se ostvarilo, prvi korak je masovni izlazak na izbore 17. decembra“, istakao je Ponoš, saopštila njegova stranka.

Ponoš je dodao da vlast „ne oseća puls naroda“.

„Oni bi parizerom da rešavaju probleme ovog društva. Oni svode društvo na to da bude srećno od njihove milostinje. Simbol njihovog razumevanja stvari je ono što je rekao direktor Pošte priznajući da sve što ima u životu duguje Aleksandru Vučiću. Oni bi hteli da celo društvo bude tako postavljeno da svi sve što imaju, što jesu i što će biti duguju tom čoveku“, kazao je.

Ponoš kaže da je važno da posle ovih izbora „Vučić ne može da formira vladu“.

„To ovaj režim ne bi mogao mentalno da izdrži. Uveren sam da će u Beogradu svakako izgubiti vlast. Za republičke izbore izazov je teži sa ovakvom medijskom situacijom. Ali, ako rezultat bude takav da SNS ne može da formira vladu, to bi bila velika stvar“, naglasio je.

***
BONUS VIDEO – Slučajno, baš pred izbore: Beogradska vlast se hvali i za to vašim parama plaća bilborde

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare