Đorđe Miketić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Đorđe Miketić iz stranke Zajedno istakao je večeras da se povlači iz kampanje, ali je dodao da ostaje na listi "Srbija protiv nasilja".

„Neću se povući sa izborne liste jer bi to bilo povlačenje pred nasiljem. Neću se povući pred sramnom kampanjom. Podneću sve napade uzdignute glave jer ovo nije samo borba za mene i moju porodicu, ovo je borba za svakog građanina Beograda i Srbije koji sutra može da bude predmet ovakve kampanje“, rekao je Miketić.

„Branim i svoje kolege iz opozicije na koje sutra mogu da krenu istim metodama. Ovde se brane principi demokratije“, dodao je on.

On je istakao da se povlači iz kampanje, jer „ne želi da se umesto o fantomskim biračima i kršenju zakona u Beogradu, govori o njemu“.

„To je moj lični čin i to je dovoljna mera. Hvala mnogim kolegama i javnim ličnostima koje su me zvali i pružili podršku. U ovim trenucima mi je to mnogo važno. Povlačim se iz kampanje, ali ne sa liste. To bi bilo povlačenje pred nasiljem“, izjavio je Miketić.

„Glavni napadi na mene dolaze od Vučićevića i Krstića“

Podsetimo, Vladimir Obradović, kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije „Srbija protiv nasilja“, saopštio je ranije danas da se Đorđe Miketić povući iz izborne kampanje.

Odmah zatim se oglasio i sam Miketić koji je tom prilikom naglasio da će se u narednom periodu posvetiti pravnoj borbi i tužbama za sve laži i nameštaljke koje mu se, kako kaže, pakuju preko režimskih tabloida i Vučićevih trbuhozboraca, a ne kampanjom.

Dodao je da „glavni napadi na njega dolaze od Dragana J. Vučićevića, urednika Informera i režimskog analitičara Nebojše Krstića i da oni traže da se povučem iz kampanje za izbore“.

„Glavni napadi na mene dolaze od Dragana J. Vučićevića i Nebojše Krstića. Oni traže da se povučem iz kampanje za izbore. Sada je jasno da je to glavni cilj Aleksandra Vučića od samog početka. Oni su samo, kao i uvek, izvođači prljavih radova. Neću priuštiti zadovoljstvo Vučiću da me ućutka. Nisam pristao na njegove ucene i nisam se uplašio. Sada je vreme da branim svoju porodicu i sebe. U toj borbi nema povlačenja. U sledećim danima ću se baviti pravnom borbom i tužbama za sve laži i nameštaljke koje mi se pakuju preko režimskih tabloida i Vučićevih trbuhozboraca, a ne kampanjom. Na kraju, neću dozvoliti Vučiću da ugrozi pobedničku kampanju za oslobođenje našeg Beograda“, naglasio je Miketić.

***

BONUS VIDEO – Đorđe Miketić se povukao iz kampanje koalicije „Srbija protiv nasilja“