Bojan Pajtić Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Profesor Univerziteta u Novom Sadu Bojan Pajtić izjavio je da je jedina "funkcija" pisanja uvredljivih grafita po ulicama Novog Sada "socijalni linč i blaćenje svakog ko se usudi da išta kaže protiv režima".

Na novosadskim ulicama osvanili su jutros novi grafiti „Pajtić lažov“ i „Bora psiho“, nakon što su ulice Novog Sada i Beograda ispisane grafitima „Milica lažljivica“ i „Miloš Francuz“.

Pajtić, koji je bivši predsednik Demokratske stranke, je za list Danas rekao da je video grafite i da je, s obzirom da se već sedam godina ne bavi politikom, „jedina funkcija ovakvog ponašanja socijalni linč i blaćenje svakog ko se usudi da išta kaže protiv režima“.

Pročitajte još...

„Naprednjaci su pisali takve stvari i dok sam se bavio politikom. Tada se to moglo nazvati prljavom kampanjom. Najprljavijom, najprostačkijom, ali kampanjom. Musolinijevi fašisti su u svojim redovima imali posebnu kategoriju ‘aktivista’ čija je funkcija bila da prospu kofu fekalija na govornike koji su na skupovima istupali protiv režima. Ideja je bila da neistomišljenike ponize i ućutkaju“, rekao je Pajtić i dodao da princip isti sa naprednjačkom vlašću, samo što je „u kofama farba“.

Na pitanje šta misli da je neposredni povod za ovo rekao je da je to „što je još živ i nije umukao“.

„Neposredni povod je što sam još živ i nisam umuknuo, a sačuvali su šablone od prošlog puta. Dovoljno je da se kritički osvrnete na bilo šta u ovoj državi, pa da budete deo divljačke kampnje Srpske napredne stranke . Inače, ukoliko neko napiše grafit protiv Vođe ili Vučevića, to komunalne službe uklone za sat ili dva. Ovo će ostati dok kiša ne spere. Ili dok građani ne ‘speru’ ovu mafijašku klevetničku vlast polusveta i ološa“, kazao je Pajtić.

BONUS VIDEO: Bojan Pajtić o Vučićevom udaru na SPS i novim izborima 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare