Bivši pokrajinski premijer i profesor na Pravnom fakultetu u Novom Sadu Bojan Pajtić osvrnuo se na objavu Ministarstva unutrašnjih poslova koje je juče zaplenilo vozilo Uroša Panića, sina Petra Panića Pane, kuma predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova zaplenili su automobil „lamborgini“, posle snimka na kom Uroš Panić, sin Petra Panića, kuma predsednika Srbije Aleksandra Vučića bahatom i divljom vožnjom ulicama Beograda u „lamborginiju“, izaziva policajce da ga zaustave.

Pročitajte još...

Po svemu sudeći, Panić nije uhapšen, što je, prema mišljenju Bojana Pajtića, jedinstven slučaj.

„Srpska policija je jedina na svetu koja je zbog nasilne i bahate vožnje uhapsila auto, umesto vozača. Jedan kumić je povredio dve žene “meklarenom”, drugi ludovao “lamborginijem”, 73 kumića to go… Kad bi svi kumići prodali vozne parkove, mogli bi da otplate spoljni dug Srbije“, istakao je on u svojoj objavi na Tviteru.

Zbog ovakve reakcije policije, reagovao je i narodni poslanik Đorđe Miketić koji je naglasio da je policija je ponovo ponižena.

„Naređeno joj je da Uroša Panića, sina Petra Panića, Vučićevog kuma, ne smeju hapsiti za nasilničku vožnju kojom se hvali na svom profilu na društvenim mrežama“, rekao je on.

On je dodao da ovo znači ruganje pravdi i zakonu, brutalno ruganje svim građanima Srbije koji poštuju zakon, „dok kumići i kumovi, sinovi tajkuna i direktori preduzeća divljaju po našim ulicama, pijani izazivaju nesreće, gaze ljude na pešačkim prelazima i naplatnim rampama i prolaze bez ikakve kazne“.

„Pošto policija ne sme, mi smo podneli krivičnu prijavu protiv kumića, Uroša Panića, za nasilničku vožnju, jer njegovo divljanje hitno mora prestati i mora odgovarati po zakonu kao i svi drugi građani. A, takođe veoma bitno pitanje se nameće, kako je moguće da ovaj mladi nasilnik na drumu vozi auto za koji treba raditi 45 godina po prosečnoj plati u Srbiji. To je pitanje za tužilaštvo i ispitivanje porekla novca“, naveo je Miketić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar