Aleksandar Vučić i Aleksandar Jovanović Ćuta Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatio je, kako je ranije objavio portal Nova.rs, Statut Zajednice srpskih opština koji je predložen tokom poslednjeg sastanka u Briselu i saglasio se sa nacrtom i dinamikom primene sporazuma iz Ohrida. Lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta za Nova.rs kaže da ZSO, za koju ističe da označava "Zaluđivanje srpskih očajnika", predstavlja poslednji čin jedne tragične predstave u režiji radikalnih kumova - Vojislava Šešelja, Aleksandra Vučića i "povampirenog grobara sa Dedinja", bivšeg predsednika Tomislava Nikolića. Rezultat te politike od Knina preko Bosne, Kosova pa sve do Ohrida može se svesti pod jednu reč - nestanak.

Tokom odvojenih sastanaka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija u Briselu sa predstavnicima Evropske unije, napravljeni su značajni koraci ka formiranju Zajednice srpskih opština. Kako je objavila Nova, predlog Statuta ove zajednice prihvatile su obe strane, ali se trenutno traži odgovarajuća forma kojom će Beograd i Priština biti zadovoljni. Izvori našeg portala istakli su da, pored toga što je Aljbin Kurti prihvatio osnivanje ZSO, i Vučić prihvatio nacrt i dinamiku primene sporazuma iz Ohrida, ali je zahtevao da ne bude potpisa pre 17. decembra kad se održavaju izbori u Srbiji.

Pročitajte još

„Srbi u Krajini – Nestali! Srbi iz zapadne Slavonije, Banije Korduna – Nestali! Srbi sa Kosova i Metohije – Nestali! Slobodni mediji i novinari Likvidirani! Kultura, pristojnost, dostojanstvo – Nestali! Deca – Nestala! Reke – Nestale! Šume – Nestale! Ugalj, zlato, bakar i gas – Nestali! Plodne njive, krave i svinje – Nestale! Penzije – Nestale! Pamet i zdrav razum – Nestale!“, kaže Jovanović Ćuta za Nova.rs.

Upitao je šta je ostalo i šta nedostaje, pa dodao „jedan potpis za konačni nestanak Zajednice srpskih očajnika sa severa Kosova ali tek nakon sto 17.12. ponovo nestanu glasovi da bi bog u kariranom sakou ostao na vlasti“, kaže Jovanović Ćuta.

„Društvo koje ćuti dok mu nestaju deca nije nikakvo društvo već gomila saučesnika. 17. decembra građani Srbije biraće između nestanka i opstanka, pa ko kako voli nek izvoli“, zaključuje Jovanović Ćuta za naš portal.

BONUS VIDEO Vučić potpisuje za listu SNS

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar