Foto: president-ksgov.net

Predsednica Kosova Vjosa Osmani istakla je da se danas obeležava godišnjica "jednog od najvažnijih dana u istoriji Kosova".

„Danas obeležavamo godišnjicu jednog od najvažnijih dana u istoriji našeg naroda, jednog od najvažnijih dana u istoriji Kosova, dana kada je naša zemlja oslobođena, nakon rata koji je rezultirao genocidom protiv nevinog naroda, naroda Kosova“, rekla je predsednica Osmani, saopštilo je Predsedništvo Kosova.

Predsednica Osmani je rekla da su danas odali počast „onima koji su postavili čvrste temelje države u kojoj danas uživaju“.

Foto: president-ksgov.net

„Danas ujutru odali smo počast vizionarima naše države, odali smo počast palim borcima naše države, odali smo počast onima koji su postavili čvrste temelje države koju danas uživamo, a sada ovde odajemo počast vojnicima NATO-a, onima koji su od 10. juna pa nadalje ušli na Kosovo da bi zapečatili oslobođenje naše zemlje“, istakla je predsednica Osmani.

„Večna zahvalnost svim našim prijateljima, koji su nam pomogli da sloboda, nezavisnost i demokratija postanu stvarnost u kojoj danas uživaju svi građani Kosova“, dodala je još Vjosa Osmani.

Foto: president-ksgov.net

***
BONUS VIDEO – Amerika i Kurti partner ili problem: Da li je nasilje na Kosovu zaustavljeno ili je samo na pauzi?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar