Vjosa Osmani Foto: EPA-EFE/JULIEN WARNAND

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je danas, na sastanku sa komandantom Kfora Ozkanom Ulutašom, da će kosovske institucije, u saradnji sa savezničkim snagama, "obuzdati svaki mogući napad Srbije" i na taj način održati mir i stabilnost na Kosovu i u regionu.

Osmani je tokom sastanka, kako je saopšteno iz njenog kabineta, zahvalila komandatu Kfora na kontinuiranom angažovanju tih snaga kako bi se garantovala bezbednost na celoj teritoriji Kosova.

Ona je posebno izrazila zahvalnost za dodatne trupe koje podržavaju kosovske institucije u „patroliranju granicom sa Srbijom“, posebno nakon, kako je ocenila, „čina agresije Srbije 24. septembra“.

„Predsednica Osmani je na sastanku sa komandantom Ulutašem istakla značaj kontinuirane koordinacije između Kfora i njegovog primarnog bezbednosnog partnera, kosovske policije, kao i koordinacije sa svim bezbednosnim institucijama na Kosovu, za dobrobit stabilnosti i bezbednosti svih građana Kosova, bez obzira na etničku pripadnost“, piše u saopštenju.

Osmani je dodala da su „srpske kriminalne bande koje su napale NATO nažalost i dalje slobodne“ i da je nekažnjivost onih koji su napali Kfor u maju „loša poruka i ohrabrenje da Srbija ponovo napadne“.

***

BONUS VIDEO – Nastavljeno prikupljanje potpisa za smenu gradonačelnika na Severu Kosova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare