Aleksandar Vučić Foto:Screenshot/Instagram/buducnostsrbijeav/Vesna Lalić/Nova.rs/Screenshot/X/@JelenaLengold

Poslanik Demokratske stranke Nenad Mitrović objavio je da je njegovoj majci, koja je nedavno preminula, stiglo pismo predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Danas je stiglo pismo za moju majku od Vučića. Umrla je pre par dana. Sa ponosom izjavljujem da nikada nije glasala Miloševića, Šešelja, Nikolića i Vučića. Vučić je poslednji čovek na planeti koji sme da se obrati mojoj majci. Morao sam da napišem. Izvinite“, napisao je Mitrović na društvenoj mreži X.

Podsetimo, Nova je već pisala da penzionerima u Srbiji ovih dana na kućnu adresu stiže pismo predsednika Aleksandra Vučića lično.

“Pre svega, veliko hvala za beskrajno strpljenje koje ste pokazali tokom godina reformi, godina u kojima smo oporavljali našu privredu, zapošljavali ljude, gradili puteve, pruge i bolnice, a penzije nisu rasle onom brzinom kojom su rasle plate, kako u javnom, tako i u privatnom sektoru”, započinje svoje pismo penzionerima Aleksandar Vučić.

Zatim im se posebno zahvaljuje za podršku koju su pružali svojoj zemlji u trenucima kada su, kako kaže, mnogi okretali glavu od nje i da je ponosan što može da im konačno saopšti da će penzije da rastu najmanje istom brzinom kao i plate.

“Ovih dana dobićete prvu oktobarsku povišicu od 5,5 procenata, a već od januara dodatnih 14,8 procenata što ukupno (kumulativno) iznosi 21,1 posto. Od januara 2022. godine do januara 2024. godine zajedničkim radom i velikim trudom obezbedili smo da ukupan rast penzija bude 56,1 posto. To je najveći rast penzija u istoriji Srbije i gotovo dvostruko viši od stope inflacije“, naveo je Vučić u pismu.

U slučaju da su zaboravili, Vučić podseća penzionere da će im „u danima koji su pred nama“ biti isplaćena i jednokratna pomoć od 20.000 dinara.

“Ipak, pred nama su važne odluke. Ne smemo da uništimo sve što smo stvorili, već ćemo i u narednom periodu morati zajednički da donosimo odgovorne odluke, biramo one ljude koji će da brinu o svakome od nas, o našoj Srbiji“, završio je Vučić pismo, baš kao da svega nabrojanog neće biti ako ne budu “pametno birali”…

BONUS VIDEO: Vučić nakon sastanka sa fon der Lajen 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar