Foto: Nova.rs

Pred kraj današnjeg zasedanja Skupštine Srbije došlo je ponovo do polemike poslanika Demokratske stranke Srđana Milivojevića i šefa poslaničke grupe SNS-a Milenka Jovanova. Nakon što se Milivojević pozvao na izjavu Zorane Mihajlović, članice Predsedništva Srpske napredne stranke i bivše ministarke rudarstva i energetike, da "neki koriste SNS kao džuboks za bogaćenje i bahaćenje", reagovao je Jovanov pozivajući ga da podnese krivičnu prijavu protiv takvih osoba. Na to je poslanik DS-a poručio da je "tužilaštvo u stečaju i da je stranačko".

Srđan Milivojević iz Demokratske stranke poručio je tokom rasprave o amandmanima da naprednjaci „ubace neki dinar u džuboks“, aludirajući na izjavu Zorane Mihajlović, i da „puste pesmu ‘Pada vlada'“.

„Ubacite neki dinar u taj džuboks, jedan je dovoljan, te pustite pesmu ‘Pada vlada’ i biće vam jasno gde se nalazite i šta vam je činiti“, izjavio je Milivojević na sednici Skupštine.

Na to se javio Milenko Jovanov, šef poslaničke grupe naprednjaka u Skupštini Srbije, te Milivojevića još jednom pozvao da podnese krivične prijave protiv osoba, za koje sumnja da su se „bogatile preko stranke“.

„Nama je u interesu da svi ti ljudi odgovaraju. Umesto što ćete bezočno ponavljati tu izjavu uradite nešto konkretno“, poručio je Jovanov Milivojeviću.

Za repliku se zatim javio Milivojević.

„Sramotno je da nam moralne pridike drži neko ko je upropastio ovu zemlju i da nas na tužilaštvo upućuje predstavnik one stranke koja je napravila stranačko tužilaštvo… Uveden je stečaj u specijalno tužilaštvo onom izjavom kada je predsednik Aleksandar Vučić branio Predraga Koluviju iz Emirata, rečenicom ‘da maltene svaka kuća u Srbiji ima tonu i po marihuane’. Da li ima neko ovde tonu i po marihuanu kod kuće? Za vas (poslanici SNS-a) nisam pitao, znam da vi imate, vidim rezultate berbe organskog paradajza u ‘Jovanjici’, za vas sam čuo da ste brali kao kombajn“, rekao je Milivojević.

Srđan Milivojević Foto: Nova S

„Sve je o vama lepo rekla Zorana Mihajlović, a to je džuboks za bogaćenje i bahaćenje… Vi ste za Nobelovu nagradu za fiziku, vi ste izmislili hibridne plate – pola ide na gorivo, pola na struju“, dodao je još Milivojević.

Zatim se javio Jovanov, koji je naveo da je tokom vlasti DS-a „700 sudija izbačeno sa posla“ tokom reforme pravosuđa.

„Predstavnik opozicione stranke tvrdi na osnovu saznanja koje niko nije video da smo mi nešto u tužilaštvu, a oni su izbacili 700 sudija“, rekao je Jovanov.

Milenko Jovanov Foto: N1

„Tako izgleda njihovo poimanje pravosuđa“, dodao je on.

***

BONUS VIDEO – Pršte uvrede u Skupštini, a jedan poslanik je šampion prostakluka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar