Srđan Milivojević Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Predsednik Skupštine Vladimir Orlić izrekao je opomenu poslaniku Demokratske stranke Srđanu Milivojeviću nakon njegovog izlaganja, a govor Milivojevića izazvao je i reakcije naprednjačkih poslanika.

Naime, Milivojević je rekao da je za loše planiran budžet ministar finansija Siniša Mali „okrivio prethodnu vlast“.

„Priznajem, kriva je prethodna vlast, u njoj je bila Ana Brnabić, a ministar finansija Siniša Mali. Ona je bila najgora vlada od dolaska južnih Slovena na Balkan“, rekao je Milivojević.

Poslanik DS-a rekao je i da je Siniša Mali bio i „bivša vlast bivšoj vlasti“.

Milivojević je govoreći o rebalansu podsetio na izjavu sada bivše ministarke Zorane Mihajlović, o tome da su neki koristili SNS kao „džuboks za bogaćenje“.

„Kako će se u taj džuboks ubaciti nekoliko milijardi evra, dok sa tog džuboksa ide pesma ‘Dno dna'“, rekao je Milivojević o rebalansu budžeta.

On se osvrnuo i na period devedesetih godina.

„Da li građani pamte bonove za bezin, to su ovi izmislili… Nije bilo ni soli, so ste pokrali iz kuće“, rekao je poslanik DS-a.

Srđan Milivojević Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

„Vi ste ‘satrli’ ekonomiju“ i „Gori ste od okupatora“, bile su reči Milivojevića.

„I posle skakavaca nešto ostane, a posle vas ništa ne ostane… Dole tiranin, živela slobodna Srbija“, poručio je Milivojević.

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić nakon ovog izlaganja izrekao je opomenu poslaniku Demokratske stranke Milivojeviću.

„Zbog brojnih uvreda izričem vam opomenu“, rekao je Orlić.

Nakon toga se javio Marijan Rističević koji je izneo uvredu na račun poslanika.

„Posle ovog izlaganja verujem u Darvinovu teoriju da je čovek nastao od majmuna“, rekao je Rističević.

Marijan Rističević Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Šef naprednjaka u Skupštini Srbije Milenko Jovanov rekao je da pojedini poslanici opozicije imaju „napade histerije i nervne slomove“.

„Blago onom ko rano poludi pa mu život u veselju prođe. Mi ovde imamo ili napade histerije ili nervne slomove. Molim da skupštinska služba obezbedi lekara da ovakve ispade predupredimo i da možemo da reagujemo“, rekao je Jovanov.

„Što se tiče izjave Zorane Mihajlović o džuboksu, podnesite krivičnu prijavu i neka sve objasni. Ja vas molim da sve to uradite“, dodao je još šef poslaničke grupe SNS-a.

Milenko Jovanov Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Jovanov je naveo kako Veljko Belivuk „nikada nije bio istaknuti ili neistaknuti član SNS-a“.

„To što ste vi u rastrojstvu neće me sprečiti da to kažem. Vi danas zastupate onog ko je za pet miliona trebalo da ubije Aleksandra Vučića“, rekao je Jovanov.

Opširnije o dešavanjima u Skupštini Srbije čitaje u našem lajv blogu.

***

BONUS VIDEO – Bakarec poziva na linč Nova.rs i Danasa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar