Marko Đurić Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Nakon što se na društvenim mrežama pojavila fotografija ambasadora Srbije u SAD Marka Đurića i organizatora sukoba u Banjskoj na KiM i bivšeg potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, stigla je i prva reakcija. Naime, Đurić je, između ostalog, rekao da nema nameru da se pravda. Dodaje da se nikada nije stideo kontakata koje ima zbog svog posla.

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić i nekadašnji potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, za kojim je na raspisana poternica Interpola, sastali su se u jednom restoranu, vidi se na fotografiji koju dele korisnici društvenoj mreži „X“, ali se ne precizira kada je ta slika nastala.

Kako se vidi na fotografiji, Đurić i Radoičić sami sede za stolom u restoranu. Međutim, nije poznato kada se desio ovaj susret ambasadora Srbije u SAD i Radoičića, koji je pod sankcijama Amerike zbog korupcije.

Ovu fotografiju objavio je Portal RKS news sa Kosova, uz navode da ona otvara ozbiljna pitanja o vezama između političkih krugova i osoba poznatih po kriminalnim aktivnostima.

Đurić se, nakon objavljivanja fotografije, oglasio na društvenoj mreži X, gde je naveo da bi bio razočaran „da povodom njegovog skorašnjeg povratka nije povedena negativna kampanja, makar i prilično jadna“.

Kako kaže, nema nameru da se pravda „Кurtiju i Svećlji niti njihovim botovima i drugim zlonamernima za bilo šta“.

„Nikada nisam krio niti se stideo vrlo javnih kontakata koje imam u okviru posla koji obavljam“, naveo je Đurić na mreži X.

„Osim sa različitim srpskim predstavnicima sa kojima i dalje ostvarujem redovan kontakt i volim da se sretnem i danas, sastajao sam se mnogo puta, takođe u okviru posla koji obavljam i sa brojnim albanskim liderima koji se od domaćeg i međunarodnog pravosuđa terete za neopisive ratne zločine protiv mog naroda. To mi je lično uvek padalo neuporedivo teže. Кao i susreti koje sam morao da imam sa etnonacionalistima Кurtijem i Svećljom koji brutalno gaze osnovna ljudska prava Srba na КiM i imaju nevinu krv na svojim rukama. Duže sam odsutan iz dnevne politike, pa mi je po malo začuđujuća strast sa kojom neki u javnom prostoru vode kampanju protiv sopstvene zemlje, misleći da će tako da ostvare političku korist. Očekuju ih međutim nova velika razočarenja u skoroj budućnosti“, dodao je.

Poručio je i da se „vraća uskoro i jedva čeka da se suoči sa svima njima zajedno“.

Inače, da se Đurić vraća u Srbiju najavio je predsednik Aleksandar Vučić.

PROČITAJTE JOŠ

On je prošlog meseca iz Njujorka poslao poruku da se Đurić vraća u Srbiju i da će imati „jednu od veoma važnih funkcija u zemlji“.

On je u Beogradu javno preuzeo odgovornost za taj događaj, a u pritvoru je proveo jedan dan zbog optužbi za nedozvoljeno posedovanje oružja.

Mesto Radoičićevog boravka je od tada nepoznato, a nedavno se na društvenim mrežama pojavio snimak vatrometa povodom njegovog rođendana, koja je organizovana na Kopaoniku.

BONUS VIDEO U slučaju Radoičić i dalje muk: Četiri meseca javne tišine od Banjske

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare