Foto:MILOS MISKOV / Sipa Press / Profimedia

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić i nekadašnji potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, za kojim je na raspisana poternica Interpola, sastali su se u jednom restoranu, vidi se na fotografiji koju dele korisnici društvenoj mreži „X“, ali se ne precizira kada je ta slika nastala.

Kako se vidi na fotografiji, Đurić i Radoičić sami sede za stolom u restoranu. Međutim, nije poznato kada se desio ovaj susret ambasadora Srbije u SAD i Radoičića, koji je pod sankcijama Amerike zbog korupcije.

Portal RKS news sa Kosova uz ovu fotografiju na društvenim mrežama navodi da fotografija otvara ozbiljna pitanja o vezama između političkih krugova i osoba poznatih po kriminalnim aktivnostima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prošlog meseca iz Njujorka poslao poruku da se Đurić vraća u Srbiju i da će imati „jednu od veoma važnih funkcija u zemlji“.

Za Radoičićem je raspisana poternica zbog organizovanja oružanog napada u mestu Banjska na Kosovu u septembru 2023. godine, kada su poginuli jedan kosovski policajac i trojica Srba iz Radoičićeve grupe.

On je u Beogradu javno preuzeo odgovornost za taj događaj, a u pritvoru je proveo jedan dan zbog optužbi za nedozvoljeno posedovanje oružja.

Mesto Radoičićevog boravka je od tada nepoznato, a nedavno se na društvenim mrežama pojavio snimak vatrometa povodom njegovog rođendana, koja je organizovana na Kopaoniku.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare