Mihailo Jovanović Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Ministar za informisanje i telekomunikacije Mihailo Jovanović smatra da bi usvajanjem novih medijskih zakona, koji su ušli u skupštinsku proceduru, građani bili bolje informisani. Poručio je da se su brojne organizacije i novinska udruženja učestvovali u izradi zakona i pozvao poslanike da glasaju za ove predloge zakona.

„Kada je reč o Predlozima o javnom informisanju i elektronskim medijima, Ministarstvo je preduzelo sve kako bi se uzelo u obzir mišljenja različitih interesnih grupa, nevladinih organizacija medija, akademske zajednice i drugih. Značajan doprinos i učešće u radu uzeli su i naši parttneri, misija OEBS, fondacija KAS i drugi. U tu svrhu organizovane su javne rasprave, održana su četiri okrugla stola i omogućeno građanima da daju svoje sugestije. Bilo je različitih predloga na koji način unaprediti stanje u oblasti informisanja. Ovo su rešenja koja mogu da utiču da građani Srbije budu još bolje informisani, a mediji biti u prilici da građane informišu o temama iz svih oblasti života pazeći da se ne ugrožavaju prava drugih“, rekao je ministar Jovanović i dodao:

„Kada je reč o Predlogu zakona o javnom informisanju i medijima, Radna grupa koja je radila na izradi teksta, formirana je neposredno nakon osnivanja novog Ministarstva. U radnoj grupi su bili i predstavnici novinarskih i medijskih udruženja sa kojima smo radili do poslednjeg trenutka. Svi članovi Radne grupe bili su jedinstveni u naporu da se sistem javnog informisanja unapredi“, istakao je Jovanović.

Sve informacije sa današnje sednice pratite u blogu uživo na Nova.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar