Protest "Srbija protiv nasilja" u Kruševcu Foto:FoNet/TV FoNet

Protest "Kruševac protiv nasilja“ sedmi put je održan u tom gradu. Okupljeni na Trgu glumaca naglasili su da podsećaju vlast da su razlozi njihovog okupljanja ostali isti.

Protest „Kruševac protiv nasilja“ sedmi put je održan u tom gradu. Okupljeni na Trgu glumaca naglasili su da podsećaju vlast da su razlozi njihovog okupljanja ostali isti, preneo je RTS.

Poručili su da ostaju dosledni i zahtevaju odlazak pojedinaca sa vlasti u kojima vide glavne krivce za porast nasilja sa kojim se suočavaju u svim sferama života, posebno u institucijama i na radnim mestima

Protesti, ističu, treba da opominju na sve što je toksično u Srbiji, a mnogo toga je, kako kažu, toksično.

PROČITAJTE JOŠ

„Mnogi nam spočitavaju da smo mi obojena revolucija, a one se već desila kada je vlast iz devedesetih ponovo zavladala. Samo su promenili boje, presvuzkli partijske uniforme, promenili partijske značke i evo ih opet. Mi moramo da se borimo protiv ove vlasti. Ovim protestima tražimo put i ne odustajemo od normalne, pravedne i zdrave Srbije. Ne brojimo koji je protest, ali naši zahtevi ostaju isti – Srbija protiv nasilja“, rekla je obaraćajući se prisutnima profesorka Duška Milosavljević.

Na ulicama Kruševca su, kako ističu okupljeni, u ulozi „čuvara vatre“ tokom letnjih meseci, kada su građani uglavnom na godišnjim odmorima, kako bi do jeseni održali ritam prvenstveno sa protestima u Beogradu i u gradovima u unutrašnjosti.

Protest je završen šetnjom glavnom gradskom ulicom.

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar