Održan radni sastanak “Sve po spisku” - kako građani sami da odjave fantome - po važećim procedurama Foto:Screenshot/svepospisku.im

U Beogradu 26. marta 2024. u sklopu akcije ,,Sve po spisku", beogradski odbor stranke Zajedno održao je radni sastanak i radionicu koja je za cilj imala da edukuje građane o procedurama odjave fantoma iz biračkih spiskova.

Sastanku su prisustvovali građani koji su zajedno sa Đorđem Miketićem, predsednikom beogradskog odbora stranke Zajedno, Jovanom Rajićem, članom Republičke izborne komisije, Filipom Tatalovićem, narodnim poslanikom i aktivistom i Nedom Maletić, nekadašnjom ambasadorkom i aktivistkinjom razmatrali strategije za sprečavanje izborne krađe i čišćenje biračkih spiskova.

Neki od ključnih aspekata koji su bili predstavljeni i diskutovani na radionici uključuju:

PROČITAJTE JOŠ:

– Prevenciju izborne krađe: Građani su dobili detaljna objašnjenja o metodama sprečavanja izborne krađe, naglašavajući važnost delovanja odmah, a ne čekajući izborni dan;

– Čišćenje biračkih spiskova: Predstavljeni su konkretni koraci za čišćenje biračkih spiskova, sa posebnim naglaskom na odjavu fantoma iz stanova i dobijanje spiska stanara po ulazima, imajući u vidu da je mnogo fantoma registrovano na ulazima, ali ne i na stanovima.

– Angažovanje građana: Građani su pozvani da budu aktivni učesnici u akciji ,,Sve po spisku“ kao Superkontrolori, jer je samo zajedničkim naporima moguće sprečiti manipulacije na biračkim spiskovima.

Pod parolom ,,Mi ne čekamo, mi čistimo! Sve po spisku”, organizatori su istakli da je ključno da građani preuzmu inicijativu u čišćenju i da ne čekaju dobru volju režima da ih puste u birački spisak.

Organizatori su napomenuli i da su sva potrebna dokumenta, blanko zahtevi i informacije dostupni na sajtu SVEPOSPISKU.IM, kao i da će se kampanja nastaviti širom gradskih opština kako bi se sprečile eventualne izborne nepravilnosti.

BONUS VIDEO: Sastanak lidera stranaka koalicije na nivou BiH

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare