Đorđe Miketić, stranka Zajedno je predstavila akciju "građanskog čišćenja fantomskih glasača iz biračkog spiska" Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Stranka Zajedno pozvala je Beograđane u "široku građansku akciju čišćenja biračkog spiska" pod nazivom "Sve po spisku".

Funkcioner ove stanke Đorđe Miketić rekao je da je ova akcija neophodna i da „svako može i mora da očisti svoj stan, ulaz i komšiluk od fantomskih birača“.

„Pročišćen birački spisak bez fantoma je nužan i neophodan uslov da bi izbori u Beogradu najavljeni za 2. jun bili fer i pošteni“, istakao je Miketić ispred ulaza zgrade u Maršala Birjuzova, gde je u novembru prošle godine otkriven prvi „fantom“.

„Kada smo otkrili ovo prijavljivanje fantomskih birača i podigli temu u javnosti i Ana Brnabić i Aleksandar Vučić i BIA i Jovana Jeremić, ma čitav državni aparat se upregao u nameri da nas ućutka, upravo jer smo pronikli u srž buduće izborne krađe“, istakao je Miketić.

Beograd Zajedno: Na konferenciji za novinare predstavljena građanska akcija uklanjanja fantomskih glasača „Sve po spisku“ Foto: Beograd Zajedno

Dodao je da su sve posmatračke misije i domaće i strane, kao i Evropski parlament (EP) jasno dokazale da je upravo fantomsko glasanje bilo osnovna metodologija izborne krađe do sada neviđene u Evropi.

Miketić je naglasio i da vlast sprema novu izbornu krađu i da jedino pritisak javnosti, pritisak opozicije i Evrope može da da neke rezultate.

„Međutim, niko nam neće pomoći onoliko koliko sami sebi možemo da pomognemo“, rekao je Miketić.

Beograd Zajedno: Na konferenciji za novinare predstavljena građanska akcija uklanjanja fantomskih glasača „Sve po spisku“ Foto: Beograd Zajedno

Naglasio je da ne preostaje ništa drugo nego da „zasučemo rukave i sami učinimo sve što treba, po važećim propisima, kako bi očistili spiskove od fantomskih birača i sprečili novu izbornu krađu koju spremaju“.

Miketić je rekao i da sva neophodna uputstva i dokumenta za čišćenje fantosmkih birača mogu da se nađu na sajtu www.svepospisku.im

„Neophodno je izvršiti četiri koraka kako bi do toga došlo“, rekao je Miketić.

PROČITAJTE JOŠ:

Kao prvi korak on je istakao da je neophodno da se odjavi fantom iz stana u kome je prijavljen.

„To se radi po ubrzanoj proceduri. Ako ste vlasnik stana popunite zahtev i odnesete ga u lokalnu Policijsku upravu i kažete da želite dfa odjavite sva lica osim onih koja tu zaista žive“, rekao je Miketić.

Dodao je da drugi korak podrazumeva odjavljivanje umrlih, treći proveru da li ste upisani u birački spiosak i ponovnu prijavu ukoliko ste odjavljeni, a četvrti proveru broja stanara u ulazu zgrade.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar