Novinarka radia Kontakt plus Ana Marija Ivković za "Probudi se" na TV Nova S kaže da je situacija na KiM od jutros uslovno rečeno mirna, ali da kosovska policija i dalje proverava teren. Glavni utisak Srba s KiM, prema njenom mišljenju, jeste celodnevno ćutanje zvaničnog Beograda, koje je ocenila skandaloznim.

„I tokom jučerašnjeg dana dok se odvijao sukob između naoružanih lica i policije, situacija na KiM je bila mirna. Verujem da je to zato što nikom nij bilo do kraja jasno šta se zaista događa. Verujem da akcija još nije trajala, ona je bila u toku i tokom noći, a kosovska policija sada radi na proveri terena. Banjska je do noćas bila zatvore aza saobraćaj i bilo kakav pristup kad su u pitanju ljudi koji ne žive u Banjskoj. Verujem da će akcija da se nastavi i da ćemo u Banjskoj i danas imati pojačano prisustvo policije“, rekla je Ana Marija Ivkovi i dodala da je bilo pretresa nekoliko kuća.

„Policija je proveralavala i pomoćne prostorije manastira. Verujem da ćemo više informacija dobiti u narednih nekoliko sati“.

Misli da je napravljen ogroman propust što iz Beograda nisu dobili nikakve informacije tokom celog jučerašnjeg dana.

„Mediji na albanskom jeziku pišu drugačijim narativom od načina na koji izveštavaju mediji iz centralne Srbije. Mediji bliski vlasti su propustili čitavih nekoliko sati da informišu javnost šta se događalo. Skandalozno je da mi čekamo toliko sati da nam se neko iz Beograda obrati, dok su nama oči uprte u Beograd. Ni danas nam ništa nije jasnije šta se sve dogodilo“, rekla je novinarka i dodala da veruje da će ceo slučaj biti iskorišćen za dodatno politizovanje i Beograda i Prištine.

BONUS VIDEO: Vučić – oružje i uniforme mogu da se kupe bilo gde 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar