Predrag Terzić. Foto: Nova.rs; privatna arhiva; shutterstock

"I ne čude iznosi, jer su na meniju gradonačelnika uglavnom bila skupa jela i pića, najviše losos. Kao da je naš gradonačelnik polarni medved, pa se isključivo hrani lososima“, kaže odbornik Ivan Matović za Nova.rs.

Na osnovu podataka do kojih su došli odbornici opozicije u Kraljevu, milionske sume iz kase Grada Kraljeva utrošene su na kafanske račune. U svemu tome veoma je zanimljiv detalj da su računi izdavani posle ponoći i da su na meniju gradonačelnika Kraljeva bila skupa pića i jela, najviše losos i ćurke.

Foto:privatna arhiva

Na osnovu zahteva za pristup informacijama od javnog značaja, otkriveno je da je samo gradonačelnik Predrag Terzić prošle godine na kafanske račune potrošio preko 2,5 miliona + dinara. Na poleđini računa Terzić je pisao zašto se bilo u kafanama, navodeći često da je razlog poseta ministara i državnih sekretara. Sudeći po fiskalnim računima, uglavnom su to bile noćne posete.

Pročitajte još...

„Najveći broj ručkova u Kraljevu napravili su sa predstavnicima Kancelarije za javna ulaganja. Pored njih tu su i predstavnici nekoliko ministarstava. Svi ti ručkovi, oko 90 odsto, obavljeni su u istom restoranu u centru Kraljeva, i po fiskalnim računima koji su priloženi pozadi, vidi se da su svi izdati u periodu od ponoći do dva sata posle ponoći“, navodi Ivan Matović iz GG Starosedeoci Kraljeva.

Foto:privatna arhiva

Matović je primetio da je račune izdavao jedan isti konobar, a oni su se kretali od nekoliko hiljada do čak 190.000 dinara za veče.

Foto:privatna arhiva

„Na skoro svakom računu imamo medaljone od lososa, ćuretinu sa brusnicom, razne stekove i jela čija imena ne znam ni da izgovorim. Ključno je pitanje kako je moguće da se oni hrane u pola jedan noću i da svaku noć jedu u Kraljevu? Da li je moguće da u kasne sate, po računima koji su priloženi, jedu isključivo losos, ćuretinu i da piju skupocena pića“, konstatuje Matović.

Foto:privatna arhiva

Bonus video:SNS aktivisti lepe plakate mržnje po Batajnici, policija ne reaguje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare