Gostujući u emisiji OKO na Radio televiziji Srbije novajliji u redovima SNS-a Dejanu Bulatoviću priviđala se nekadašnja stranačka koleginica Marinika Tepić. Čudno, jer Aleksandar Jovanović Ćuta ni po čemu ne liči na nju.

„Gospođo Tepić, da Vas pitam nešto. Da li biste mogli da odgovorite ovo što sada radite u Srbiji, na ovaj način gospođo Tepić, što uništavate sve što je srpsko. Zašto Vam smeta Srbija, zašto Vam smeta Aleksandar Vučić? Gospođo Tepić, Vi ste sa mnom sada u duelu što pominjete… A da vi ste Jovanović, izvinite meni je to sve isto“ rekao je poslanik Dejan Bulatović u emisiji OKO na RTS-u.

Potom je Aleksandar Jovanović upitao voditeljku emisije da li imaju doktora.

„Njemu nije dobro“ dodao je Jovanović.

Kako je tekla rasprava?

Žustra rasprava obeležila je celu emisiju, dok je Ćuta govoreći o izveštaju ODIHR-a naveo da su izbori pokradeni“, novopečeni poslanik naprednjaka je tvrdio „kako krađe nije bilo“.

„Za Anu Brnabić je sve to u redu, da samo ustanovimo jednu činjenicu, a to je da su Aleksandar Vučić i Ana Brnabić, odnosno Vlada Srbije je pozvala da ODIHR ovde posmatra izbore, a ODIHR i Evropski parlament su jasno rekli šta se desilo na ovim izborima“, rekao je Jovanović o izveštaju ODIHR-a.

PROČITAJTE JOŠ...

On je istakao da RTS „mora da se otvori kako bi svaki naredni izbori bili regularni“.

Nakon toga voditeljka RTS-a je rekla kako je Jovanović imao više vremena da govori od Bulatovića.

„To je velika šteta, ovakav mislilac, što je do juče za Vučića govorio da je najevići kriminalac“, rekao je Ćuta.

„Vama je uvek kriv Vučić, imate toliku mržnju prema njemu“, odmah je odgovorio Bulatović.

„Voditeljka je rekla da ste govorili više od mene, vi ste na RTS-u“, kazao je Bulatović i onda počeo da vređa Ćutu nazviajući ga „sramotom“.

„A vi ste sada u SNS-u… Ovaj čovek je pre više meseci govorio da Vučiću treba staviti lisice na ruke, a sad ga brani. Do juče je sve najgore o njima pričao“, rekao je Ćuta.

„Samo polako, ne padaj u vatru“, rekao je Ćuta Bulatoviću u jednom trenutku.

Na pitanje da li ima dokaze o izbornoj krađi, Jovanović odgovara: „Ako neko živi u trafostanici, gomila ljudi živi u trafostanicama po Aleksandru Vučiću, ako je neko prijavljen da živi u trafostanicama i iz njih glasa, da li mi treba i dalje da razgovaramo o tome da li su ovi izbori bili fer ili ne“.

Jovanović kaže da bi na konsultacije sa predsednikom Vučićem išao samo pod uslovom da Vučić dođe u studio RTS-a ili da kamere dođu u Predsedništvo, i da se to emituje uživo.

Na pitanje da li su on i njegove kolege iz opozicije spremni da budu deo radne grupe za saradnju sa ODIHR-om, koja bi mogla da bude formirana radi sprovođenja preporuka te organizacije, Jovanović Ćuta odgovara potvrdno.

„Naravno da da, da vidimo kako se to radi, da vidimo kako se čiste birački spiskovi, da vidimo šta je plan kad su u pitanju naredni izbori, mislim na lokalne izbore. I pod ovim uslovima mi nećemo da izađemo na lokalne izbore. Mi ćemo izaći sa jasnim, konkretnim uslovima pod kojim ćemo mi izaći na izbore“, poručuje Aleksandar Jovanović Ćuta.

Dejan Bulatović rekao je da „izveštaj ODIHR-a vrlo jasno govori da nikakve krađe nije bilo“.

„Na kraju sam taj izveštaj, upravo onaj na koji su se oni pozivali da će biti strašan, a na kraju dobijemo isti taj izveštaj koji je mnogo manje opasan od onog prethodnog izveštaja od prošlih izbora“, izjavio je on.

BONUS VIDEO: Težak okršaj Ćute i Bulatovića na RTS-u: „Polako, ne padaj u vatru, sad si u SNS-u! Do juče si pričao najgore o Vučiću, a sad ga braniš“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare