Izborna komisija Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Pobedu na lokalnim izborima u Čačku proglasili su i vlast i opozicija. Prema nezvaničnim podacima iz Gradske izborne komisije tesnu većinu za sada ima koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke, javlja reporter N1.

Reporter N1 javlja da su se glasovi u Čačku brojali celu noć i da je neizvesno da li u ukupnom zbiru većinu ima opozicija ili koalicija oko SNS.

Nezvanični podaci iz GIK-a pokazuju da lista oko SNS ima 51,4 odsto i tesnu većinu u odnosu na ostatak opozicije.

Drugoplasirana je Grupa građana sa oko 15 odsto osvojenih glasova.

Ćalović za N1 kaže da se nadao i boljem rezultatu, a da je iznenađenje ovih izbora to što pri niskoj izlaznosti od oko 43 odsto, SNS nije odneo ubedljivu pobedu a sve opozicione liste su prešle cenzus. Ističe da je ključ uspeha u njemu, iako su neki iz opozicije imali sumnju.

„Ključ uspeha je u meni, mislim da sam dobar deo glasača SNS otcepio. Ostali u opoziciji to nisu razumeli i jedini dobrineli da ne pobedi opozicije, jer su puštali su neke spinove koji nisu korektni“, rekao je Ćalović

Upitan o evenutalnoj sardnji sa SNS posle izbora, on kaže da je ta stranka prošlost u Čačku i da više neće postojati kada u roku od godinu dana budu raspisani novi lokalni izbori.

PROČITAJTE JOŠ:

„Saradnja sa SNS apsolutno ne postoji. Niti postoje kontakti, niti će ih biti. Niti će biti bilo kakva saradnja sa SNS“, istakao je sagovornik N1, za kojeg se pre izbora govorilo da je „rezervni igrač“ vladajuće stranke.

Dodaje da opozicija u tom gradu treba da se okupi i deluje jedinstveno.

Zvanični prelimenarni rezultati biće poznati tek popodneb posle 16 sati. Čačak je ostao jedan od poslednjih gradovima u kojima se čeka da GIK saopšti rezultate.

BONUS VIDEO: Opozicija u Čačku: Pobedili smo, mi smo drugi slobodan grad posle Niša

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare