Foto: Printscreen Twitter /Derek Chollet

Nemački ambasador u Prištini Jorn Rode naveo je da je krajnje vreme da se ispune sve odredbe Briselskog sporazuma, uključujući i Zajednicu srpskih opština (ZSO).

Ambasador Rode je istakao da je u potpunosti saglasan sa visokim savetnikom Stejt departmenta Derekom Šoleom da je krajnje vreme da se sve odredbe Briselskog sporazuma ispune.

„Predlog Kosova još uvek ne postoji. Krajnje je vreme da se sve uspostavi, uključujući i formiranje Zajednice srpskih opština. Povlačenje kosovskih Srba iz institucija takođe nije u skladu sa Briselskim sporazumom. Potreban je hitan povratak i svi ga moraju omogućiti. Želim da podvučem da su EU i SAD ovde u potpunosti usklađene“, naveo je na Tviteru Rode.

Derek Šole izjavio je ranije da nije došao u region da bi postavljao ultimatume već da podrži dijalog u saradnji sa EU koju smatra partnerom.

„Osnivanje ZSO je ključno pitanje koje mora da se reši, o tome smo razgovarali i juče u Prištini i naš stav je da to treba da se sprovede u delo i da treba da bude inplementirano i u skladu sa ustavom Kosova“, napomenuo je Šole.

Bonus video: Samardžić: Zajednica srpskih opština na KIM je čardak ni na nebu ni na zemlji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar