Milovan Brkić Foto: Printscreen/YouTube/Slavija info TV

Ekološki ustanak i Demokratska stranka apelovali su da se uhapšenom novinaru Milovanu Brkiću ukaže neophodna medicinska pomoć.

Ovim povodom Ekološki ustanak izdao je saopštenje, u kom se navodi:

„Apelujemo na Upravu Centralnog zatvora da Milovana Brkića hitno prebace u zatvorsku bolnicu, kako bi mu se pružila hitna i neophodna medicinska nega.
Sve što je rekao ili uradio nije takve prirode da bude „osuđen“ na smrt“.

Sličnu poruku imao je i predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

„Ne dozvolite da umre Milovan Brkić. Ništa što je rekao ili napisao ne sme da bude razlog da bude poslat u smrt“, napisao je on na Tviteru.

Podsetimo, Milovan Brkić je osuđen u Višem sudu u Beogradu na 14 meseci zatvora zbog krivičnog dela pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja.

Tužilaštvo je teretilo Brkića da je 8. maja 2023. oko 18 časova na Trgu Nikole Pašića u Beogradu tokom protesta „Srbija protiv nasilja“, u nameri ugrožavanja ustavnog uređenja Republike Srbije, pozvao da se silom promeni njeno ustavno uređenje, svrgnu najviši državni organi i njihovi predstavnici, odnosno Narodna skupština i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

BONUS VIDEO: Atmosfera nasilja ne jenjava: Tačno 40 dana od masakra u Ribnikaru deci glumaca upućene pretnje zbog podrške protestima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare