Foto:N1

Narodna stranka saopštila je danas da je "režim grubo zloupotrebio službe bezbednosti" u cilju političkog progona potpredsednika te stranke Đorđa Stankovića, na šta jasno ukazuju operativni podaci u spisima predmeta po prekršajnoj prijavi koju je protiv njega podnela policija, pošto ga je označila kao jednog od organizatora ekoloških protesta u Nišu, održanih 4. decembra 2021. godine.

„U spisima predmeta koji se vodi pred Prekršajnim sudom u Nišu policija je navela podatke koji apsolutno nisu ni od kakvog od značaja za vođenje predmetnog postupka protiv Stankovića. Pored Stankovićevih ličnih podataka, navedeno je i ko su mu roditelji, koje automobile voze, kao i da su vlasnici privatnih vrtića u Nišu, te da su aktivni članovi političke stranke“, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

„Ovakvi operativni podaci o Stankoviću i njegovoj porodici u predmetu jasno pokazuju da su te podatke sakupljale službe bezbednosti i to na nezakoniti način“, dodaje se u saopštenju.

Narodna stranka je upitala zašto je važno ko su Stankovićevi roditelji, kada je on punoletan, samostalan i nezavisan građanin, kao i zašto je bitno njihovo političko opredeljenje i čime se bave.

„Ovi podaci se dostavljaju sudu isključivo ako je okrivljeni terorista ili ugrožava bezbednost države“, navodi se u saopštenju.

„Podsećamo da je u Nišu je 4. decembra 2021. godine održan ekološki protest, a ne teroristički protest, niti je počinjen teroristički akt, a nije bilo ni rušenja ustavnog poretka Srbije“, dodaje se u saopštenju.

Narodna stranka je navela da su ranije danas Stankovićevi advokati Ana Eraković i Andrija Krasić ostvarili uvid u spise predmeta i da su uvidom potvrđene ranije tvrdnje te stranke da je reč o političkom progonu Stankovića, a ne o sumnji da je izvršen prekršaj.

„Svakako se iz dokaza ni na jedan način ne može zaključiti da je Stanković organizovao, pripremao i pozivao na protest, nego je po političkom nalogu označen kao organizator jer je prisustvovao protestu“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video – Narodna stranka o krivičnim prijavama protiv Ane Brnabić i Zorane Mihajlović

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar