Kosovska Mitrovica mesto na gde je ubijen Oliver Ivanović Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Na sednici Osnovnog suda u Prištini u petak, pušten je video snimak trenutka nakon ubistva srpskog političara Olivera Ivanovića, gde se vidi kako leži na zemlji ispred sedišta stranke SDP, prenosi KoSSev.

Na snimku se vidi kako policija interveniše i dolazak Hitne pomoći, prenosi „Zakletva za pravdu“, javlja KoSSev.

Prema rečima tužioca Burima Ćerkinija (Çerkini), kamere nisu radile pre ubistva, a u trenutku kada su kamere proradile, vidi se kako Ivanović već leži na zemlji.

Vreme na video snimku je, prema Tužilaštvu, 9:27 minuta, ali je tužilac naglasio da je prema ekspertima za DVR, realno vreme 8:17 minuta. Znači 1 sat i 10 minuta ranije.

Tužilac Ćerkini je rekao da od 4. do 16. januara nema video snimaka.

Sednica je nastavljena gledanjem video snimka.

U ovom slučaju su Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Dragiša Marković, Žarko Jovanović, Silvana Arsović i Rade Basara optuženi za umešanost u ubistvo Ivanovića, koje se dogodilo u januaru 2018. godine.

Prema optužnjici, Nedeljko Spasojević, Marko Rosić, Rade Basara i Silvana Arsović terete se da su u saradnji sa okrivljenima Željkom Bojićem, Zvonkom Veselinovićem i Milanom Radoičićem, koji su u bekstvu i još dvojicom nepoznatih okrivljenih, delujući kao kriminalna grupa u cilju proširenja kontrole u ​​severnom delu Mitrovice, kako u političkom i privrednom životu, tako i u opštoj delatnosti organizovane kriminalne grupe, postupali sa umišljajem i znanjem da čine krivično delo teško ubistvo, gde je svaki od okrivljenih kritičnog dana kada se dogodilo ubistvo sada pokojnog Olivera Ivanovića izvršilo konkretne inkriminišuće radnje za predmetnu grupu, u kom slučaju je, kao rezultat delovanja ove organizovane kriminalne grupe ubijen sada pokojni Ivanović.

***

BONUS VIDEO – Vučić se izvinio Nemačkoj zbog Gašića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar