Nepoznate osobe izbušile su tokom noći gume na šest autobusa koji su u vlasništvu "Autoprevoz d.o.o." Čačak. Na jednom od tih šest vozila su izbušene gume, dok su svi išarani sprejevima, sa uvredljivim porukama protiv predsednika Srbije i Srpske napredne stranke. Policija je o celom događaju obaveštena, a pretpostavlja se da pomenuti incident ima veze sa današnjim mitingom Srpske napredne stranke (SNS) u Beogradu.

Prema rečima dispečera „Autoprevoza“ Milana Krivokuće, nijedan od tih autobusa nije bio predviđen za prevoz građana na današnji veliki skup u Beogradu. Tri autobusa bila su planirana za dečje ekskurzije, a tri za lokalne linije.

Ovu informaciju je za Nova.rs potvrdila direktorka tog preduzeća Dušica Stevanović Lužanin. Na pitanje da li pomenuti slučaj ima veze sa današnjim mitingom Srpske napredne stranke (SNS) u Beogradu, ona nije odgovorila.

Foto: Twitter/vujadino2

Pošto je pričinjena samo manja šteta, vozila će, kako ističe direktorka preduzeća, ubrzo biti vraćena u vozni red.

„Radi se o manjoj šteti. Ispisani su uvredljivi natpisi i na jednom autobusu su probušene gume. Šteta će biti brzo sanirana i vozila će biti puštena u saobraćaj“, rekla je Stevanović.

Pročitajte još:

Ona je potvrdila da su, pored autobusa koji su za danas imali predviđene slobodne vožnje, oštećena i vozila koja su trebala da saobraćaju na gradskim linijama.

Incident je prijavljen policiji kojima su dostavljeni i snimci sa nadzornih kamera. Autobusi su se nalazili u najmanje osvetljenom delu autobuske stanice, jedan pored drugog.

Po nalogu Okružnog javnog tužilaštva vrši se uviđaj.

Sa druge strane, na pitanje kako će se odvijati prevoz za Beograd, onih koji ne idu na miting, Lužanin je rekla da su to već objavili putem zvaničnim kanala.

Vest o bušenju guma na autobusima pojavila se rano jutros na društvenim mrežama.

VIDEO: Naprednjaci stigli u Beograd

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare