Foto: X/@SSP_Savskivenac, Zoran Lončarević

“Fantomski birači iz Republike Srpske nisu izbačeni iz biračkog spiska”, izjavila je predsednica SSP Beograd i narodna poslanica Mila Popović i navela primer adrese firme bivšeg rukometaša Vladimira Mandića.

“Na osnovu uvida, na biračkom mestu 1, opština Savski venac, sa prebivalištem na adresi Kraljevića Marka 9, u vlasništvu firme Vladimira Mandića, bivšeg rukometaša i istaknutog člana SNS-a, ostali su upisani, između ostalih: Sretko Marjanović sa porodicom, predsednik Skupštine opštine Sokolac, Aleksandar Majdov sa porodicom, v.d. pomoćnika direktora KPZ u Bijeljini, Daliborka Milović, poslanica BIH Parlamentu, Stefanović Zorica, šef pisarnice Suda iz Zvornika, Savić Sava, predsednik Narodnog fronta iz Višegrada i Šekarić Velimir koji je bio kandidat Šešeljevih radikala u Tuzli”, navela je Popović, a saopštila SSP.

PROČITAJTE JOŠ:

Te osobe, dodala je, „evidentno ne žive u Beogradu“.

„A imaće pravo da glasaju i niko ne može da ih spreči, iako su nelegalno upisani u birački spisak. Sada neki slave smanjenje biračkog spiska za 11.000, iako to najmanje pogađa fantome koji su i dalje u biračkom spisku. Koliko je pogrešno veličati smanjenje od 11.000, pokazuje podatak da je već 25. januara birački spisak bio manji za 5.000! Nema uslova za izlazak na izbore 2. juna 2024. godine, jer nam otimaju Beograd koji ih ne želi. Moramo da insistiramo na ispunjenju svih ODIHR preporuka jer će u suprotnom da se da legitimitet onima koji samo žele da uništavaju Beograd, da ga gledaju kao plen, a građane kao broj. Pozivamo opozicione kolege da obustave farsu i da nastavimo svi zajedno da se borimo za Beograd. Samo tako ga nećemo dati u ruke SNS-u“, zaključila je Popović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare