Foto MUST/ Đ.K.

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović ocenio je da Srbija i Albanija danas imaju "najbolje političke odnose u svojoj istoriji".

Tomislav Momirović je naveo da je do toga dovela inicijativa „Otvoreni Balkan“.

„‘Otvoreni Balkan’ je bez ikakve sumnje jedan od najvažnijih aspekata naše ekonomske politike. Povezivanje tržišta, integracija na evropskom nivou, ali pre toga integracija na regionalnom nivou nemaju alternativu. Mi ćemo kao Vlada Srbije uraditi sve da istaknemo ekonomske prednosti ‘Otvorenog Balkana’ i da kao najveća država u okviru ove regionalne inicijative napravimo maksimalne koncesije da ona dodatno zaživi i pokaže još bolje rezultate“, rekao je Momirović na panel diskusiji „Regionalna ekonomska saradnja – Otvoreni Balkan“ u organizaciji AmCham Serbia u Beogradu.

Foto MUST/ Đ.K.

Momirović je istakao da nije lako govoriti o velikim ekonomskim temama, a naglasio da je „Otvoreni Balkan“ najveća ekonomska tema koja se danas zajednički kreira.

„Alternativa ovoj priči i inicijativi ‘Otvoreni Balkan’ ne postoji, alternativa je ekonomska stagnacija“, zaključio je ministar Momirović.

***

BONUS VIDEO – Predsednik Srbije kao somalije „Otvorenog Balkana“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar