Foto: Printscreen/YouTube/MLADENOVAC UŽIVO,Promo

U susret proslavi pravoslavne Nove godine 13. januara, rukovodstvo opštine Mladenovac rešilo je da počasti svoje sugrađane na zanimljiv način.

Navikli smo da građani dobijaju različite darove od svojih gradonačelnika ili predsednika opština, kako bi i na takav način privukli biračko telo, ali opština Mladenovac otišla je korak dalje.

Uoči proslave Nove godine po julijanskom kalendaru 13. januara, opština Mladenovac pozvala je građane da je zajedno dočekaju i proslave doček Nove godine ispred zgrade Opštine, a za to su pripremili i pravi „spektakl“ od događaja.

Udarna igla i glavna atrakcija bića bik na ražnju, koji će građani dobiti kako bi malo „zamezili“. Pored bika na ražnju, Mladenovčani će moći da popiju po koju čašu kuvanog vina, rakije ili čaja.

U ponoć planiran je i vatromet, a sve će to biti prožeto i obogaćeno „zvucima narodne muzike“, kako je najavljeno u organizaciji događaja.

Ovakva organizacija privukla je veliku pažnju građana ove opštine, a neki su bili veoma kritični zbog svega što je najavljeno.

„Prodajte bika da izlečimo neko bolesno dete kom život visi o koncu“, „Bolje bi vam bilo da se pozabavite ogromnim problemima stanovništva ove opštine, počev od siromaštva, vode, koja je za Božić bila kao oranje“, samo su neki od komentara građana Mladenovca na Fejsbuk stranici „Za bolji Mladenovac“.

Iako zvuči nadrealno da se u 21. veku ispred zgrade opštine peče bik na ražnju, Mladenovčani su već imali priliku da probaju vola koji se peče na sred ulice kod opštine. Naime, prošle godine za proslava Dana državnosti lokalno rukovodstvo SNS i predsednik opđtine Vladan Glišić organizovali su gotovo identičnu „ceremoniju“ kao ove godine.

Fotografije sa platoa ispred zgrade opštine Mladenovac i tada su iznenadile mnoge građane, ali nema razloga da isto rukovodstvo ni ove godine ne primeni identičnu ideju kao i prethodne godine.

Bonus video: Vo na ražnju u Mladenovcu. Palma slavio u Beogradu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare