Na konferenciji za medije održanoj ispred Starog dvora narodni poslanik stranke "Zajedno" Đorđe Miketić pokazao je snimak za koji tvrdi da se na njemu čuje kako gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić preti izvesnoj LJ. Đ. i njenoj deci.

„Ti si ugrožena, i deca… Sama si to tražila“, jasno se čuje na snimku koji je objavio Miketić i pozvao da se policija oglasi povodom ovog snimka.

Poslanik je dodao da je juče uputio zvaničan dopis ministru unutrašnjih poslova u kojem je zahtevao da potvrdi ili demantuje njegove navode.

Đorđe Miketić: Kako Vučićev kumić vozi auto za koji Srbi moraju da rade 45 godina
Đorđe Miketić: Kako Vučićev kumić vozi auto za koji Srbi moraju da rade 45 godina

„Takođe, ovom prilikom postavljam pitanja i Aleksandru Šapiću – da li se njegov glas nalazi na ovom snimku i da li poznaje gospođu kojoj preti“, upitao je Miketić.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema informacijama koje poseduje ovaj poslanik u Skupštini Srbije i koje je izneo na ovoj pres konfeneciji, Šapić je pretio izvesnoj LJ. Đ., vlasnici restorana Košnica na Novom Beogradu.

Kako navodi, zanimljivo je da je ovaj restoran izgoreo pod sumnjivim okolnostima 2021. godine, a zatim nakon obnove srušen je po nalogu Građevinske inspekcije novembru 2022. godine.

Foto: Printscreen Nova/Video

„Tada za vreme rušenja objekta su i zabeležene ove pretnje koje sam vam na snimku predstavio. Šapić i LJ. Đ. se poznaju, a zvao ju je s drugog broja kupljenog na jednoj trafici na Bežanijskoj kosi, u delu grada gde Šapić inače i stanuje“.

Miketić navodi da o svemu postoji zapisnik policije koja je evidentirala pretnje i da je predmet u policiji od decembra prošle godine i poziva ministra Gašića da javnost obavesti kaže šta se događa s tim predmetom.

Restoran Košnica jutro posle požara FOTO: Nova.rs
Restoran Košnica jutro posle požara FOTO: Nova.rs

„U danima kada se Beograd i cela Srbija ujedinjeni bore protiv nasilja, kad su nam se dogodila monstruozna ubistva dece u Ribnikaru i Mladenovcu, mi imamo i gradonačelnika koji preti ženama i njenoj deci“, naglašava Miketić.

„Pozivam gradonačelnika da se oglasi povodom snimka koji sam objavio i da ako ne može da demantuje moja saznanja da odmah podnese ostavku. Srbija i Beograd više ne mogu da trpe nasilje“, zaključuje Miketić.

BONUS VIDEO: Restoran Košnica dan posle požara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare