Novinar portala Nova.rs pokušao je da postavi pitanje gradonačelniku Beograda Aleksandru Šapiću tokom današnje sednice Skupštine grada. Odgovor nije dobio, ali jeste uvredu - vi ste lažovi, za vas ne dajem izjave.

U toku je sednica Skupštine grada. U sali je više nego uzavrelo, a jedna od glavnih tema jeste to što se na dnevnom redu našla smena pojedinih direktora javnih preduzeća i ustanova i postavljanje novih – i to tako da se o tome donosi odluka po skraćenom postupku.

Sve o događajima sa današnje Skupštine grada pratite na našem blogu.

Nova.rs je uoči današnje sednice ekskluzivno pisala o tome da je gradonačelnik Aleksandar Šapić tražio da se ova tačka nađe na dnevnom redu i po prvobitnim planovima trebalo je da bude smenjeno 14 rukovodilaca. U međuvremenu je, koliko smo imali prilike da vidimo danas, taj broj smanjen.

Pročitajte još...

Zbog ove namere, kako smo takođe pisali, Šapić je došao u sukob sa odlazećom premijerkom Srbije Anom Brnabić, koja je inače na čelu Gradskog odbora SNS.

Brnabić je ovim povodom sazvala hitan sastanak s novim gradonačelnikom Beograda i tom prilikom mu je rekla da ne može da smenjuje direktore kako mu se prohte, a bez dozvole Srpske napredne stranke, te da među njima ima „zaslužnih članova SNS“.

Po ovom pitanju zamerke je danas imala i opozicija, koja je tražila da se o ovome glasa u redovnom, a ne skraćenom postupku.

Novinar Nova.rs pokušao je tokom pauze na današnjoj sednici Skupštine grada da pita Šapića koji su razlozi za smenu rukovodilaca u pojedinim preduzećima, međutim, odgovor nismo dobili, već samo epitet „lažovi“.

Iako se ova informacija našeg portala, kao i mnoge prethodne u kojima se spominjalo ime gradonačelnika Beograda ispostavila kao tačna.

Razgovor je tekao ovako:

Nova.rs: Gospodine Šapiću, dobar dan, mogu li samo da vas pitam u vezi…

Šapić: Za vas ne dajem izjave.

Nova.rs: Zašto?

Šapić: Dajem kad ima i druge kamere, zato što ste lažovi, pa da ne biste montirali… Kad ima svedoka, onda ću posle dati izjavu.

Nova.rs: Ali morate da date izjavu i za nas gospodine Šapiću.

Šapić: Posle, posle, kad budem za sve davao onda možete i vi…

I tu je završen naš pokušaj, kao i svaki prethodni, da od gradonačelnika dobijemo izjavu.

BONUS VIDEO: Aleksandar Šapić i uporno odbijanje odgovora novinarki Nove S

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare