Odbornici u Skupštini grada Beograda Mila Popović i Miloš Pavlović rekli su da vlast nije ispunila zahteve protesta i da je prirodna stvar da se traže vanredni beogradski i parlamentarni izbori, kako bi se promenila vlast, a nakon toga i ispunili zahtevi građana.

Šefica odborničke grupe „Pravac Evropa“ Mila Popović rekla je u emisiji „Pokreni se“ na televiziji Nova da su protesti „Srbija protiv nasilja“ uklonili barijeru između političara i građana.

„Protesti su već uradili jednu veliku stvar. Uklonili su barijeru između političara i građana, ne treba zaboraviti zbog čega je to sve počelo, dakle nakon velikih tragedija. Ljudi su sa konkretnim zahtevima izašli na ulice, ali vlast se pravi gluva na sve to. Već pet meseci nakon tih protesta ništa se ne dešava, nikakve nove mere nisu sprovedene, logično je da se ti zahtevi ispune samo promenom vlasti. Logična stvar je da sledeća stvar budu vanredni beogradski i parlamentarni izbori“, rekla je Popović za Novu.

Pavlović je naglasio da zahtevi građana neće biti ispunjeni jer se oni odnose na stubove vlasti.

„Ukoliko bi Aleksandar Vučić smenio REM, ukoliko bi ukinuo rijaliti programe i slično, onda bi u Srbiji umesto mraka nastupilo svetlo i to bi u velikoj meri ogolilo vladajući režim. To se neće desiti, nažalost, a umesto toga ćemo morati da se izborima na ulicama i izborima. Očekujem da izbori budu raspisani i siguran sam da će biti spojeni sa lokalnim izborima iduće godine“, poručio je Pavlović.

Celo gostovanje Mile Popović i Miloša Pavlovića pogledajte u video prilogu:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar