Tatjana Lazarević
Tatjana Lazarević Foto: N1

Tatjana Lazarević, urednica portala Kossev, kaže da građani na Kosovu prate ono što se dešava, ali da nisu zainteresovani za detalje pregovora. Međutim, ocenjuje da ovi pregovori udaljavaju Srbiju od Kosova.

„Ono što je njih interesovalo videlo se i u tekstu sporazuma koji je objavljen 27. februara. Građani su uprkos svim ‘zagušenjima’ sa informacijama i propagandi razumeli da se sporazum vodi o tome da li će prihvatiti Zajednicu opština sa srpskom većinom, koja će biti zamena za novo povlačenje Srbije. Odnosno, kakav god sporazum da dođe, tiče se visoke politike, u smislu da se Srbija dalje povlači sa Kosova i da se zaokružuje ne samo integracija severnog dela Kosova u ostatak prištinskog sistema, već se i zaokružuje kosovska nezavisnost iz Prištine“, navela je Lazarević.

Ona je istakla da u protekle 23 godina na Kosovu nije postojala „izgradnja mira“, već da smo imali „industriju mira“, kao i da tome „prisustvujemo i danas“.

„Srbi u Beogradu ne smeju da dobiju epitet luzera, a Srbi na Kosovu moraju da dobiju garancije za svoju bezbednost, slobodu, i da će se njihova prava sprovoditi u praksi. U ovom trenutku na način koji Beograd sagledava i rešava problem, i način na koji to Priština radi, ne možete da imate ponosnog Srbina, jer takvog Srbina ne želi ni Beograd ni Priština. I svojski se u prethodnih 10 godina trude da ga nemaju na severu ni jugu“, napomenula je Lazarević naa TV N1.

BONUS VIDEO: Počeo trilateralni sastanak u Ohridu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar