Savo Manojlović Foto: Kreni Promeni

Pokret Kreni-Promeni objavio je aplikaciju na kojoj se vidi koji narodni poslanici podržavaju narodnu inicijativu za ograničavanje rijalitija. Za sada su podršku ovoj inicijativi pružili Zeleno - Levi blok (NDBG), Demokratska stranka, Narodna stranka, Dveri i Zavetnici, poslanici bošnjačke i albanske manjine i samostalni poslanik Miloš Paradinović.

„Pozivamo građane da putem ove aplikacije pišu Vladimiru Orliću, predsedniku Narodne skupštine i svim narodnim poslanicima koji nisu podržali predlog da se glasa o narodnoj inicijativi koju je podnelo 36.161. građanin pre skoro četiri godine. Ova aplikacija je test koji pokazuje ko od narodnih poslanika suštinski želi da reši probleme nasilja. Zahvaljujemo se poslanicima koji su se izjasnili. Očigledno da poslanici opozicije koji podržavaju ovu inicijativu žele da uspostavimo normalno društvo. Očekujemo da se i poslanici vlasti, ali i opozicije koji to nisu učinili izjasne o ovom predlogu“ poručuju iz Kreni-Promeni.

„Imamo situaciju da ćutanjem narodni poslanici podržavaju kršenje Ustava i državni udar. Kao predstavnici zvaničnih prelagača smatramo da ovaj predlog treba amandmanima unaprediti, jer je pisan pre četri godine, ali u Skupštini Srbije se nalazi rešenje u čijem pisanju su učestvovali pravnici, psiholozi, sociolozi, a podržao dovoljan broj građana da parlament prema Ustavu mora da raspravlja o ovom predlogu“ zaključuje se u saopštenju pokreta „Kreni-Promeni“.

Bonus video: Moćna poruka studenata ispred Skupštine: „Zamenili smo Desanku Maksimović i J.J. Zmaja rijaliti programima, Zmajem od Šipova, Karleušom i Vučićevićem“ 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar