Nemanja Rujević i Dragan Šormaz Foto: Ivan Dinić/Nova/Goran Srdanov/Nova.rs

Planovi američke kompanije bliske Donaldu Trampu za lokaciju u centru Beograda gde se nalazi srušena zgrada Generalštaba izazvali su oštru raspravu na društvenoj mreži X između novinara Dojče velea Nemanje Rujevića i bivšeg naprednjaka Dragana Šormaza.

„Evo nama ide okruga godišnjica, četvrt veka od bombardovanja, a mi je provodimo uz vesti da će Amerikanci zgrtati pare usred Beograda, onde gde su ubijali i rušili“ piše u najavi Rujevićeve kolumne za list „Danas“ koja je objavljena na nalogu ovog medija.

Ovu objavu je podelio nekadašnji član Srpske napredne stranke Dragan Šormaz uz komentar: „Zbog ovakvih bih podržao da se na mestu Generalstaba podigne ’Tramp-kula’! Živi u Nemačkoj koju su Amerikanci obnovili posle rata! Japanu je trebalo manje od četvrt veka da se ekonomski uzdigne zahvaljujući US! Ovaj gastarbajter je klasičan zrbofil!“.

Rujević je na taj post odgovorio sledećim rečima: „Srećom, manjak srama ne kvalifikuje nikoga da bude moralni sudija, pa ni ovog tužnog preletača na žetone.“

„Odakle sam ja gde preleteo? Ajde ’novinar’, napiši?! I to što ne raspravljaš sa argumentima, nego odmah ideš na ličnu diskvalifikaciju govori da si pi****a i obični propagandista!“ uzvratio je Šormaz.

„Dragane, otkrij publici u koju rupu ti se guraju žetoni i kad ćeš opet da jašeš narod kao naprednjak, to je jedino što može biti relevantno u vezi sa tvojom pojavom“, odgovorio je Rujević.

Podsetimo, zet bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, Džared Kušner, objavio je pre nekoliko dana render za projekat budućeg luksuznog kompleksa na mestu Generalštaba Vojske Srbije i time potvrdio ranije objave medije i pojedinih političara da Vlada Srbije planira tu lokaciju na kojoj se nalazi zaštićeni spomenik kulture praktično pokloni američkoj kompaniji bliskoj Trampovom zetu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar