Foto: Shutterstock/Baloncici

Zet bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, Džared Kušner, objavio je render za projekat budućeg luksuznog kompleksa na mestu Generalštaba Vojske Srbije.

„Uzbuđeni smo što možemo da podelimo neke slike ranog dizajna za razvojne projekte koje smo kreirali za albansku obalu i centar Beograda“, napisao je Džared Kušner na Iksu objavljujući uz objavu fotografije budućeg kompleksa.

Podsetimo, firma Džareda Kušnera, zeta bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, planira da lokaciju na kojoj se nalazi zgrada Generalštaba u Beogradu srušena u NATO bombardovanju, pretvori u luksuzni hotel sa poslovnim prostorom i više od 1.500 stanova, piše Glas Amerike prenoseći Blumberg.

Kako je pisao Njujork Tajms, čini se da su Kušnerovi planovi na Balkanu delom nastali kroz odnose izgrađene dok je Tramp bio na vlasti. Kušner je na tim poslovima radio sa Ričardom Grenelom, koji je nakratko bio na funkciji vršioca dužnosti direktora nacionalne obaveštajne službe u vreme Trampa, kao i ambasadora u Nemačkoj i specijalni izaslanik za Balkan.

„Ovo će biti neverovatni luksuzni projekat mešovite upotrebe sa pet zvezdica, i biće svetske klase“, naveo je Grenel danas.

Projekat je takođe komentarisao i Kušner navodeći da je veoma uzbuđen zbog njega.

„Veoma smo uzbuđeni. Nismo zaključili ove poslove, tako da se možda i ne dese, ali naporno smo radili i prilično smo blizu“, kazao je Kušner povodom novog projekta na Balkanu.

Povodom ovog projekta oglasio se i Goran Vesić. On je izjavio da ima nekoliko zainteresovanih kompanija koje žele i vide mogućnost da investiraju u lokaciju na kojoj se nalazi zgrada Generalštaba u Beogradu, koja je oštećena u bombardovanju 1999. i istakao da nikakav dogovor još nije postignut niti dokument potpisan, kao i da su neistinite tvrdnje da postoji namera da se pokloni to državno zemljište.

***

BONUS VIDEO – GENERALŠTAB: Ko trguje vojnim objektima? – Petar Bošković i Katarina Maksimov

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare