Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila je današnji pretres apoteka u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu, navodeći da su to novi eskalatorni potezi prištinskih vlasti s ciljem da život Srbima na severu učine nemogućim i nateraju ih da napuste svoja ognjišta, ukidanjem osnovnih sredstava za život - od dinara do lekokva i osnovnih životnih namirnica.

Kako su jutros preneli lokalni mediji, kosovska carina vrši pretres u apotekama u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu, zbog sumnje u krijumčarenje robe, odnosno medicinskih proizvoda. Kako su javili mediji, carini asistira Kosovska policija regiona Sever.

Nakon izazivanja humanitarne katastrofe ukidanjem dinara i dinarskog platnog prometa na Кosovu i Metohiji, premijer Aljbin Кurti sada naš narod na severu КiM želi da ostavi i bez neophodnih lekova i time stvori nepodnošljive uslove života našem narodu, što je činio i prethodne dve godine, braneći našim bolnicama da se snabdeju lekovima, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Pročitajte još

Tokom upada u apoteke, kako se navodi, oduzeta je veća količina medikamenata, čime je, ionako otežano snabdevanje i dostupnost lekovima na severu КiM, dodatno onemogućeno, što je problem koji pogađa sve kategorije stanovništva na severu, prenosi N1.

Кurti, da bi zamaskirao svoja nedela, sprovodi lov na lekove i istovremeno devet meseci brani ulaz srpske robe na prostor Кosova i Metohije, navodi Kancelarija za KiM uz ocenu da je to još jedan pokazatelj da umesto deeskalacije, Кurti svakodnevno povlači nove eskalatorne poteze na severu.

BONUS VIDEO Šta je još ostalo da Kosovo zaokruži državnost?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar