Šaip Kamberi
Šaip Kamberi Foto: N1

Koalicija Albanaca Doline koju predvodi Šaip Kamberi predaće zahtev za poništavanje glasanja na BM 6 u Velikom Trnovcu koje je održano u petak 27.maja, potvrdio je Kamberi za Nova.rs.

Potom će Opštinska izborna komisija Bujanovac imati rok od 72 sata da odluži o žalbi.

Podsećamo, posle skoro dva meseca od izbornog dana 3. aprila, formiranje Narodne skupštine još uvek nije počelo, dok se proces izbora predsednika Republike i odbornika Skupštine grada Beograda završava zakletvom predsednika 31. maja i konstitutivnom sednicom beogradske Skupštine 11. juna.

Konačni rezultati parlamentarnih izbora zavise od glasanja u Velikom Trnovcu koje je održano po treći put 27. maja, a biračko mesto ima 1.089 upisanih birača. Nakon ovog glasanja, prema preliminarnim rezultatima, od 618 izašlih birača, 598 glasalo je za Koaliciju Albanaca Doline, šestoro za Socijalističku partiju Srbije, dvoje za Albansku demokratsku alternativu i jedan za koaliciju NADA.

Tako je prema preliminarnim rezultatima Šaip Kamberi ostao bez poslaničkog mandata jer je Koaliciji Albanaca nedostajalo svega još 12 glasova, a SPS je uspeo da sačuva jedan mandat u Narodnoj skupštini.

Prvi put su 3. aprila na glasanje izašla 254 upisana birača i prema preliminarnim rezultatima Republičke izborne komisije, lista koju predvodi Kamberi je ostala ispod cenzusa za nekoliko stotina glasova.

Na ponovljenom glasanju 29. aprila, na biralište je izašlo 697 građana i na njima je ova lista uspela da osvoji dovoljno glasova za osvajanje tog mandata, a samim tim je prema preliminarnim rezultatima SPS izgubila jedan.

Potom je SPS pokrenula žalbeni postupak, glasanje je poništeno i ponovo održano 27. maja.

BONUS VIDEO Glasanje bez kraja. Do kada će trajati izbori

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare