Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas kako "ne postoji razlika između toga što opozicija govori u Beogradu i što govori Priština". Uz to je dodala da bi se "Priština ponosila kada bi izveštavali kao što izveštavaju tajkunski mediji u Beogradu“.

Izreka „ćutanje je zlato“, naročito ako nemate šta smisleno da kažete, možda se najbolje oslikava kroz političku karijeru premijerke Srbije Ane Brnabić koja je jutros, tokom gostovanja na TV Prva, pričala o opoziciji, medijima, svom šefu, ali ne i onome što zaista dogodilo u Banjskoj. Tako je predsednica Vlade Srbije, najpre ušla u ulogu eksperta za medije i istinu i analizirala intervju koji je njen gazda dao na CNN-u.

PROČITAJTE JOŠ...

„Samo kada pogledate intervjue za CNN, vidite da sušta istina nema nikakvu težinu i da je to potpuno nebitno“, ukazala je Brnabić i konstatovala da „tako izgledaju pritisci na Srbiju, i to ne samo sada, već tokom svih ovih godina“.

Ona tvrdi da su uloge unapred podeljene u „kojima ste uvek vi negativac, a Priština jadna i bespomoćna strana, koja čini sve što može, ali eto imate zlog vuka iz Beograda i njih kojima treba da pomogne čitav zapadni svet“.

Međutim, premijerka je izbegla da poentira dok je pričala o „uroti koletivnog Zapada protiv Srbije“, iako je baš to bila zgodna prilika da nam ona kao (formalno, naravno) političarka koja nosi najvažniju izvršnu funkciju u zemlji objasni šta se to tačno dogodilo u Banjskoj.

Zaista bi bilo zanimljivo čuti kako to da vlast koja je predala sever Kosova Milanu Radoičiću na upravljanje nema ama baš nikakve veze sa Milanom Radoičićem koji je u Banjskoj, prema sopstvenom priznanju, organizovao oružani sukob.

Međutim, premijerka nije umela to da objasni i „najpametnije“ što je u tom trenutku mogla da kaže jeste kako je Vučić mudar i pametan.

„To tako izgleda, bez obzira kakvo je stanje stvari na terenu. To je uvek bilo tako i protiv toga se borimo. I Aleksandar Vučić je, napornim radom i stalnim razgovorima, to uspeo da promeni“, ponetirala je Ana Brnabić.

Ana Brnabić i Aleksandar Vučić Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ

Onda nam je ispričala i da „tajkunski mediji rade za Krutija“, misleći verovatno na tajkuna Željka Mitrovića, vlasnika TV Pink, tajkuna Predraga Rankovića Peconija vlasnika TV Hepi i novopečenog SNS-Telekom tajkuna Srđana Milovanovića na čijoj televiziji je ovog jutra i gostovala. Zatim je ispričala da se ni opozicija u svojim izjavama ne razlikuje od onoga što govore Kurti i Priština, jer iz ugla premijerke Brnabić problem je kad se postavljaju pitanja i traži odgovornost. Niko ne sme da kritikuje njenog gazdu je jer to, kako se ono kaže –  „nož u leđa državi„.

Kako god, umesto što targetira sve koji drugačije misle i poistovećuje ih sa onima za koje njena vlast tvrdi da sprovode etničko čišćenje Srba, daleko svrsishodnije bi bilo da se bavi eventulanim problemima koje će zadesiti građane Srbije ukoliko međunarodna zajednica utvrdi da je naprednjačka vlast umešana u sukob u Banjskoj.

Sankcije se opet pominju, a njen šef ima iskustva sa sankcijama. Imamo iskustva i mi, građani Srbije, koji smo već mnogo istrpeli zbog neodgovorne politike onih kojima su uvek drugi krivi izuzev njih samih. Baš ne bi bilo dobro da ponovimo to iskustvo.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar