Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

Ričard Grenel, nekadašnji specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine, reagovao je na dešavanja na Kosovu i Metohiji.

– Ponovo, krajnje levičarski radikalni i iskusni fašistički premijer Kosova Aljbin Kurti jednostrano preduzima korak da odbaci srpske registarske tablice i lične karte na Kosovu. Glupo. Bezobzirno. Nepotrebno. Zašto mu Džejk Saliven i Entoni Blinken ne kažu da prestane sa fašističkim ispadima – upitao je Grenel na Tviteru.

-Niko na Kosovu ne želi rat i konflikte. Ali Kurti očigledno smatra da je to način da podigne svoje sve lošije procente. Njegovi najnoviji postupci su nepotrebni. Evropljani su mu rekli da stane – ali treba mu reći da potpuno prestane – napisao je Grenel.

I hajde da pričamo o katastrofalnom pogrešnom čitanju Aljbina Kurtija, Entoni Blinken je upravo priredio ručak za njega i hvalio ga. Kongresmen Bil Kiting takođe. Kiting je, zapravo, pogrešno pohvalio Kurtija i rekao da je oduvek bio uz SAD – što znači da Kiting nema pristup internetu – dodao je Grenel.

Inače, premijer Kosova Aljbin Kurti danas je putem video poruke reagovao na današnja dešavanja na Severu Kosova. On je kazao da su pre početka primene reciprociteta sa Srbijom „nelegalne srpske strukture na severu počele da blokiraju puteve“.

Podsećamo, u severnom delu Kosovske Mitrovice i Zubinom Potoku danas popodne su se oglasile sirene za uzbunu, a zatim ponovo oko 22 časa. U toku večeri pojavile su se informacije da ima i povređenih građana, ali je kosovska policija vrlo brzo to demantovala, da bi kasnije ipak priznali da je pucnjave bilo.

***

BONUS VIDEO: Trajković i Garić: Kurti ne sprovodi zakone kada su u pitanju Srbi na Kosovu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar