Viola fon Kramon Foto: Evropski parlament

Nemačka političarka i izvestiteljka Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon izjavila je danas da je bavarska spoljna politika često bila pogrešna. Ta izjava je zapravo komentar posete Markusa Zedera, premijera Bavarske Srbiji.

„Ova bavarska spoljna politika je često bila pogrešna. Nadam se da ste uživali u Ministarstvu spoljnih poslova. Budite dobro informisani i prenesite prave poruke svom sagovorniku, iza zatvorenih vrata. Preduslov za pristupanje u Evropsku uniju je vladavina prava + demokratija“, napisala je Fon Kramon na društvenoj mreži Iks (X).

Zeder je predsednik Hrišćansko-socijalne unije (CSU), stranke koja je dugogodišnji koalicioni partner sada opozicione Hrišćansko-demokratske unije (CDU). Zederova stranka deluje jedino u Bavarskoj.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare posle jučerašnjeg sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Zeder je rekao da želi produbljenje saradnje Bavarske i Srbije i najavio otvaranje predstavništva te nemačke pokrajine u Beogradu.

I poslanik vladajućih liberala u nemačkom Bundestagu Tomas Haker (Thomas Hacker) kritikovao je posetu Zedera Beogradu, ukazujući da je Vučića trebalo da pita o izbornoj krađi u Beogradu, bezbednosti novinara i oružanom napadu u Banjskoj.

***

BONUS VIDEO – Vučić i Lajčak šetaju na balkonu Predsedništva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar