U Službenom glasniku objavljen je sastav stalnih delegacija Skupštine Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama. Tako će Srbiju u Parlamentarnoj skupštini NATO predstavljati bivši predsednik Srpske liste Goran Rakić. Ćerka predsednika Fudbalskog saveza Srbije Dragana Džajića, Sanja, član je delegacije u Parlamentarnoj skupštini Frankofonije, dok će socijalista Dušan Bajatović na dugu listu svojih obaveza dodati i članstvo u delegaciji koja se bavi kolektivnom bezbednošću.

U sastav stalnih delegacija Narodne skupštine u međunarodnim parlamentarnim institucijama biraju se narodni poslanici. Ovog puta sastav ovih delegacija je veoma zanimljiv.

Tako će šefica Delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope biti poslanica SNS Biljana Pantić Pilja. Žena koja godinama važi za udarnu pesnicu naprednjaka u Skupštini i koja je ozbiljno targetirala novinare N1, Nove i danasa nazivajući ih domaćim izdajnicima i stranim plaćenicima.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Šefica Delegacije u Interparlamentarnoj uniji biće nova predsednica Skupštine Ana Brnabić, dok je za jednu od članica izabrana Ivana Stamatović, ćerka lidera Zdrave Srbije Milana Stamatovića.

Delegaciju u Parlamentarnoj skupštini OEBS predvodiće poslanica SNS i potpredsednica parlamenta Sandra Božić, a tu je i Nevena Božić. Obe se mogu pohvaliti zavidnim umećem vređanja protivnika u Skupštini, ali i van nje.

Božić je u žižu javnosti dospela je kad se pridružila svom kolegi Aleksandru Martinoviću na stepenicama ispred Republičkog parlamenta – u štrajku glađu, koji je uzgred rečeno brže prekinula.

Sandra Božić Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Đurić se proslavila žustrim nastupom na RTS-u, nakon čega je dobila javnu pohvalu predsednika Aleksandar Vučića. Sad je potpredsednica stranke.

Nevena Đurić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Delegaciju u Parlamentarnoj skupštini Crnomorske ekonomske saradnje predvodiće naprednjak Igor Bečić.

Nadimak “Kondukter” dobio je zbog stavke u biografiji u kojoj se navodi da je godinu dana radio na poziciji linijskog kontrolora i konduktera.

Igor Bečić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

U medijima se pisalo i da postoji sumnja da je plagirao svoju fakultetsku diplomu stečenu na Ekonomskom fakultetu u Subotici.

Bio je i potpredsednik Skupštine Srbije, gde je, dok je menjao predsedavajućeg, napravio brojne gafove koji se i danas prepričavaju. Tako je jednom prilikom obavestio narodne poslanike da će im se u toku dana obratiti Serđo “Mortadela”, permutujući prezime italijanskog zvaničnika, koje glasi Matarela.

Sastav Delegacije u parlamentarnoj skupštini NATO, ipak, je najzabavniji.

Šef delegacije je Vladimir Đukanović, a članovi delegacije su i bivša radikalka Nataša Jovanović, ali i bivši lider Srpske liste Goran Rakić.

Goran Rakić Skupština

Interesantno je i da se u Delegaciju u Parlamentarnoj skupštini Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti nalazi i socijalista Dušan bajatović, čovek koji obavlja čak sedam funkcija i nesumnjivo je najplaćeniji srpski političar. Njegova mesečna primanja iznose oko 34.000 evra.

Sanja Džajić, ćerka predsednika Fudbalskog saveza Srbije Dragana Džajića, nalazi se u Delegaciji u Parlamentarnoj skupštini Frankofonije.

BONUS VIDEO: Izbor Ane Brnabić za predsednicu parlamenta 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare